26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

"Asıl olan bizim için üreticidir"

"Asıl olan bizim için üreticidir" - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın: - "Adıyaman tütünü hakikaten kaliteli tütündür.

4.06.2018 - 13:49
Sarmalık tütündür. Bu tütünün kalitesinin bozulmaması gerekiyor. Temel çıktığımız yol, 1,5 - 2 dönümde yılık nafakasını sağlayan üreticimi mağdur etmemek ve rahatlatmaktır"

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Adıyaman tütünü hakikaten kaliteli tütündür. Sarmalık tütündür. Bu tütünün kalitesinin bozulmaması gerekiyor. Temel çıktığımız yol, 1,5 - 2 dönümde yılık nafakasını sağlayan üreticimi mağdur etmemek ve rahatlatmaktır." dedi.

Aydın ile beraberinde AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti İl Başkanvekili Mehmet Dağtekin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve AK Parti teşkilat mensuplarıyla İl Özel İdaresinde İl Genel Meclis üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının sonunda Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan'ı makamında ziyaret eden Aydın, burada cemiyet üyeleriyle bir süre sohbet etti.

Aydın, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, tütün yasağını getiren zihniyetin şimdi tütün yasağı kaldıracağız demelerininin akli ziyan bir açıklama olduğunu söyledi.

Aydın, şöyle devam etti:

"Adıyaman ve Çelikhan tütünü markadır. Tütün üreticilerinin üzerinden adeta bir rant elde etmeye çalıştılar. Bunu da yapan üreticilerle alakası olmayan tütün tüccarlarıdır. 3-5 tüccarın yaptığı böyle bir durum söz konusudur. Asıl olan bizim için üreticidir. Adıyaman tütünü hakikaten kaliteli tütündür. Sarmalık tütündür. Bu tütünün kalitesinin bozulmaması gerekiyor. Temel çıktığımız yol, 1,5 - 2 dönümde yılık nafakasını sağlayan üreticimi mağdur etmemek ve rahatlatmaktır."

Tütün ile ilgili görüşmeleri gerekli bakanlıklarla yaptıklarını belirten Aydın, "Üreticilerden kurulu kooperatifler eliyle bu tütünün alınması ve yine bu kooperatiflerin kuracağı atölyeler tarafından işletilerek bandrol konularak kayıt altına alınıp piyasa sunulması ön görülüyor. Satışının tamamen serbest hale getirilmesini sağlamak amacındayız. Bu konuyla ilgili herkesle aynı görüşteydik. Gayretlerimden dolayı bana teşekkür bile ettiler. Biz tütün ile ilgili talepleri hükümetimiz nezdinde resmiyete kavuşturduk." diye konuştu.

Aydın, AK Parti'nin geçmişten bu yana yasak olan tütünü belli kurallarla özgürlüğüne kavuşturduğunu, bu kuralları koyanların da yine tütün üreticilerinin olduğunu bildirdi.

"CHP ve HDP zihniyetinin bu güne kadar bu şehre ve ülkeye ne verebildi?" sorusunu yönelten Aydın, "Onların yasaklarını hep biz kaldırdık. AK Parti ilk seçimde yasak ve yoksullukla mücadele için düğmeye bastı. Bütün yasakları ortadan kaldırdık. Red, inkar ve asimilasyon politikalarını hep biz ortadan kaldırdık. Tütün yasağını getiren zihniyetin sahipleri biz başa gelirsek serbest bırakacağız söylemleri doğru değil. Bu tür algı operasyonları ve algılarla hiç kimse bir yere varamaz. Biz doğru yoldayız. Yaparsa yine AK Parti yapar." ifadesini kullandı.

- "Türkiye, terörle kararlı mücadelesini sürdürüyor

Hakkari'de terör saldırısında 3 askerin şehit edilmesine de değinen Aydın, şunları kaydetti:

"Şehitlerimize haktan rahmet diliyorum. Aileleri ve aziz milletimin başı sağ olsun. Şehit haberleri yüreğimize kor gibi düşüyor. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulandıkça vatan oluyor. Bu vatanımızın ve şehitlerimizin kıymetini bilmek zorundayız. Bize düşen şehitlerimize bu silahları doğrultanları en acımasız şekilde gereken cevabı vermek. Türkiye, son yıllarda özellikle terörle kararlı mücadelesini sürdürüyor. En çok da bölge halkı Kürt kardeşlerime baskı ve zulüm uygulayan PKK terör örgütüne gerek yurt içi ve dışında gerekli cevabı vermeye devam ediyor. Çukur siyasetinden sonra terör örgütü mensupların hendeklere nasıl boğulduğunu ve kendi mezarlarını kazdıklarını bütün millet olarak şahit olduk. Gerek Afrin ve Cerablus'ta yuvalanan terör örgütlerine karşı Türkiye'nin aktif ve etkin bir şekilde mücadele ettiğini hepimiz gördük. Teröre son terörist imha edilene ve sonuna kadar mücadelemiz devam edecek."