26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Başbakan Yardımcısı Işık:

Başbakan Yardımcısı Işık: - "Bölgenin gelişiminin önündeki en büyük engel terör örgütüdür.

5.01.2018 - 14:03
Allah'ın bu kadar güzellik verdiği bir coğrafya eğer arzu ettiği noktaya gelemediyse bunun sebebi terör örgütü ve terör örgütünün uzantılarıdır" -"TBMM'de demokrasi nutku atmak kolay ama Mecliste demokrasi nutku atarken gelip Kurtalan'da vandallık yapanlara destek çıkmak tam bir iki yüzlülüktür" - "HDP özellikle 7 Haziran'da bölge halkının kendisine verdiği desteği maalesef iyi değerlendiremedi heba etti ve kendisi açısından da ülke açısından da büyük bir fırsatı kaçırmış oldu. O dönemde terör örgütüne karşı durmayı başarabilseydi bırakın terör örgütünün sözcülüğünü yapmayı, terör örgütüne karşı durabilseydi belki bugün HDP bu konumuna düşmeyecekti"

SİİRT (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Bölgenin gelişiminin önündeki en büyük engel terör örgütüdür. Allah'ın bu kadar güzellik verdiği bir coğrafya eğer arzu ettiği noktaya gelemediyse bunun sebebi terör örgütü ve terör örgütünün uzantılarıdır." dedi.

Işık, temasları kapsamında Siirt'in Kurtalan ilçesinde Belediye Başkanı Nevzat Karaatay'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Karaatay'dan brifing alan Işık, Kurtalan'ın Kurtalan Ekspresi'nden dolayı Türkiye'de en fazla ismi bilinen ilçe olduğunu, buna rağmen DBP'li belediyelerin belediyecilik anlayışı yüzünden gelişemediğini söyledi.

Işık, "2014 seçimlerinde Nevzat başkanla beraber şehir kabuk değiştirmeye başladı. Daha önce de Kurtalan'a gelmiştim şimdi ise değişimi gördüm. Çok güzel çalışmalar yapılmış, yapılmaya devam etmiş. Vatandaş memnun, halkımız yapılan hizmetleri takdir ediyor. Bizim halkımız kadirşinastır. Yapılan hizmetleri mutlaka takdir eder, hizmete karşı hizmet yapan insana karşı teşekkürünü ifade etmekten çekinmez." ifadelerini kullandı.

- "En büyük engel terör örgütüdür"

Belediye Başkanlığının DBP'den AK Parti'ye geçmesiyle ilçenin kabuk değiştirmeye başladığını belirten Işık, pek çok zorlukla bu mücadelenin verildiğini, hizmetlerin kolay gelmediğini, bu mücadelenin yapılmasında teşkilatlarının, bütün kanaat önderlerinin ve ileri gelenlerinin belediye başkanına destek verdiğini vurguladı.

"Bölgenin gelişiminin önündeki en büyük engel terör örgütüdür. Allah'ın bu kadar güzellik verdiği bir coğrafya eğer arzu ettiği noktaya gelemediyse bunun sebebi terör örgütü ve terör örgütünün uzantılarıdır." diyen Işık, her olayı bahane edip şehirleri yakan, yıkan vandalların bu bölgeye ne kadar büyük bir kötülük yaptığının ortada olduğunu söyledi.

Işık, 6-7 Ekim olaylarına değinerek, HDP'nin teröristlere destek çıktığını bildirdi. 6-7 Ekim olaylarında belediyeye nasıl saldırdıklarını, nasıl bir vandallık yaptıklarını gördüklerini ifade eden Işık, şöyle devam etti:

"TBMM'de demokrasi nutku atmak kolay ama Mecliste demokrasi nutku atarken gelip Kurtalan'da vandallık yapanlara destek çıkmak tam bir iki yüzlülüktür. Eğer gerçekten demokrasiye inanıyorsanız, demokrasiye inandığınızı Kurtalan'da halkın parasıyla yapılan kamu binalarını yıkanlara karşı durarak o demokrasiye olan inancınızı göstereceksiniz. Belediye başkanının yakınlarının evlerini yakanlara arka çıkarak, sahip çıkarak değil. HDP özellikle 7 Haziran'da bölge halkının kendisine verdiği desteği maalesef iyi değerlendiremedi, heba etti ve kendisi açısından da ülke açısından da büyük bir fırsatı kaçırmış oldu."

- "Halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz"

HDP'nin terör örgütüne destek çıkarak iki yüzlülük yaptığını dile getiren Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O dönemde terör örgütüne karşı durmayı başarabilseydi bırakın terör örgütünün sözcülüğünü yapmayı, terör örgütüne karşı durabilseydi, belki bugün HDP bu konumuna düşmeyecekti. Bunun gerçekten önemli bir göstergesi de Kurtalan'dır. O süreçte HDP ne kadar ikiyüzlü olduğunu, ne kadar çifte standart uyguladığını bizzat göstermiş oldu. Halkımız da bunu gördü. Zaten referandumla birlikte bölgedeki değişimi sandıkta gördük. İnşallah biz halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz."

Karaatay, ziyarette Işık'a Kurtalan'a özgü kök boya halı hediye etti.

Başbakan Yardımcısı Yardımcısı Işık, daha sonra Yaşar Kemal, Emniyet ve Beykent caddelerinde esnafı ziyaret etti.