5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Besteler "Mersin Limanı" için yarışacak

Besteler "Mersin Limanı" için yarışacak - Bu yıl 16'ncısı gerçekleştirilecek Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamındaki beste yarışması, "Mersin Limanı Ritmini Arıyor" ana konusuyla yapılacakMERSİN (AA) - Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF) kapsamında düzenlenen beste yarışması bu yıl "Mersin Limanı Ritmini Arıyor" temasıyla gerçekleştirilecek.

24.02.2017 - 11:32

Festival Düzenleme Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 16'ncısı gerçekleştirilecek festival kapsamında Mersin'in doğal zenginlikleri öne çıkarılan beste yarışmasının bu yıl Mersin Limanı'na ithafen yapılacağı belirtildi.

Mayıs ayındaki yarışmaya başvuruların 20 Mart Pazartesi gününe kadar alınacağı aktarılan açıklamada, "Mersin Limanı Ritmini Arıyor ana konusuyla yapılacak yarışmaya, bestelenecek yeni eserler katılabilecek. Adaylar yarışmaya ayrı başvurular halinde farklı rumuzla birden fazla eserle de başvurabilecek." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, yarışma için yazılacak eserlerin daha önce icra edilmemiş, yayınlanmamış, başka ulusal veya uluslararası yarışmalara katılmamış olması gerektiği kaydedildi.