26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bingöl'de arı kurtarma operasyonu

Bingöl'de arı kurtarma operasyonu - Kovandan kaçarak kent merkezinde bir ağacın içine giren arı kolonisi, Bingöl Arıcılar Biriliği ve Bingöl Belediyesi işbirliği ile yapılan operasyonla kurtarıldı - Bingöl Arıcılar Biriliği Başkanı Üzer: - "Şehir merkezine gelen arılar ağacın kütüğüne girmiş.

9.08.2017 - 17:44
Buradan gelip geçen vatandaşlara zarar vermemesi için kuru yerleri keserek arıları kurtardık"

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de, kovandan kaçarak kent merkezinde bir ağacın içine giren arı kolonisi, yapılan operasyonla kurtarıldı.

Yenişehir Mahallesi Hastanesi Caddesi'ndeki bir akasya ağacında bal arısı gören vatandaşların durumu bildirmesi üzerine harekete geçen Bingöl Arıcılar Birliği ile Bingöl Belediyesinden oluşan ekip, olay yerine sevk edildi.

Ağaçta inceleme yapan ekipler, hem ağaca hem de arılara zarar vermeden, hızarla ağacın kurumuş bölümlerini kesti. Fenni bir kovanı da hazırda bekleten ekipler, ağaçtan çıkardıkları bal ve arıları kovana doldurdu.

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, hem arıların hem de insanların sağlığı için kaçak koloniyi kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

Ağaçtan çıkarılan arıların kendilerine ihbarda bulunan vatandaşa hediye edileceğini anlatan Üzer, "Şehir merkezine gelen arılar ağacın kütüğüne girmiş. Buradan gelip geçen vatandaşlara zarar vermemesi için belediyeye haber verdik. Çevre önlemini alarak ağaca fazla zarar vermeden kuru yerleri keserek arıları kurtardık. Ağaçtan çıkan balı vatandaşlara dağıtmayı düşüyorduk yalnız fazla bal çıkmadı, yavru çıktı." ifadelerini kullandı.

Arıcı Hüseyin Celayır da arılara zarar vermeden ağaçtan çıkarmak için çok hassas davrandıklarını söyledi.

Ağacın kovuğuna ulaşmak için el hızarıyla kuru bölümü kestiklerini ifade eden Celayır, "Arıyı kurtarmamız lazımdı. Çünkü kışın bu arı burada konaklama yapamazdı." diye konuştu.

Ağaç kovuğundan çıkan yaklaşık 2 kilogram bal ve arılar, bir kovana konularak arıcılar birliğine teslim edildi.