27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Bitlisli öğrenciler Artvin'de

Bitlisli öğrenciler Artvin'de - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Bitlis'ten Artvin'e gelen öğrenciler, Belediye Başkanı Kocatepe'yi ziyaret etti - Kocatepe: - "Devletimiz istedi ki çocuklarımız Anadolu'nun güzellikleri görsün, birbirini tanısın, sevsin ve bu güzelliklere düşmanımızın göz dikmesine müsaade etmesin" ARTVİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Bitlis'ten Artvin'e gelen 44 öğrenci ve beraberindeki 4 öğretmen, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi ziyaret etti.

6.10.2017 - 15:57

Bitlis'ten gelen heyeti kapıda karşılayan Kocatepe, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kocatepe, projenin önemine dikkati çekerek "Anadolu'nun her hücresinin bir başka hücreyle yaşam bağı kurması anlamına gelen 'Biz Anadoluyuz' projesi, İçişleri Bakanlığımızca çok doğru, yerinde hayırlı sonuçlara vesile olan bir proje oldu. Bu proje kapsamında Artvin ile Bitlis bu işin uyguladığı örnek iki il oldu." dedi.

Birlik ve beraberliğin önemini de vurgulayan Kocatepe, "Bu zor coğrafyada ancak birbirimize yaslanarak ayakta durabiliyoruz. Ayrımız gayrımız olmaz. Devletimiz istedi ki çocuklarımız Anadolu'nun güzellikleri görsün, birbirini tanısın, sevsin ve bu güzelliklere düşmanımızın göz dikmesine müsaade etmesin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kocatepe, heyete çeşitli hediyeler takdim etti.

- "Atatepe" ziyareti

Öğrenciler, daha sonra Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe Sosyal Tesislerini gezdi.

Artvin Gazi Ortaokulu öğrencileri burada misafir öğrenciler için kısa bir halk oyunları gösterisi sundu. Gösterinin ardından Bitlis'ten gelen misafir öğrencilerle Artvinli öğrenciler horon oynadı.

Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci de burada yapıtğı açıklamada, proje kapsamında 2018 yılı sonuna kadar Bitlis'ten 200 öğrenciyi Artvin'de ağırlayacaklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Artvin'imizin doğal güzellikleri, tabii varlıkları ve kültürü öğrencilerimize en güzel şekilde tanıtılmaya çalışılıyor. Projenin bir amacı da kardeşlik vurgusu. Buradaki öğrencilerimizle misafir öğrencilerimiz değişik etkinliklerle bir araya geliyorlar. Bu vesileyle kardeşlik duygusu pekişerek devam edecektir."

Heyet daha sonra, Borçka Karagöl'ü gezmek için kent merkezinden ayrıldı.