27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Bosna Hersekle Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Toplantısı

Bosna Hersekle Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Toplantısı - Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosu Muhic: - "Bosna Hersek'te Türkiye'nin yaptığı çok ciddi projeler mevcut" - "Yatırımcılara adeta kucak açmış durumdayız.

10.05.2017 - 22:03
Bosna Hersek'te 300 milyonluk pazara hitap eden istikrarlı bir düzen var"

ÇANAKKALE (AA) - Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosu Began Muhic, Bosna Hersek'te Türkiye'nin yaptığı çok ciddi projelerin bulunduğu belirterek, "Yatırımcılara adeta kucak açmış durumdayız." dedi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen, Bosna Hersek ile Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Toplantısı'na katılan Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolusu Muhic, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Bosna Hersek arasında kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin çok güçlü olduğunu söyledi.

Biga'ya Bosna Hersek'in avantajlarını anlatmaya geldiklerini dile getiren Muhic, iki ülke arasındaki ilişkilerin ekonomik alanda da artarak devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti.

Muhic, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bosna Hersek'te Türkiye'nin yaptığı çok ciddi projeler mevcut. Yatırımcılara adeta kucak açmış durumdayız. İki ülke arasında yatırımları ve ticareti kolaylaştıracak birçok anlaşma mevcut. Ticaret ve ekonomi iş birliği anlaşması, karşılıklı yatırımları teşvik edici ve koruyucu anlaşma, en önemlisi de serbest ticaretimiz mevcut. Ürünlerin yüzde 97'si bu kapsama dahil. Et, süt, gıda ürünleri de dahil gümrüksüz ticaret yapmak mümkün. Gelir vergisi yüzde 10, yatırımcı bundan da muaf. Bosna Hersek'te 300 milyonluk bir pazara hitap eden istikrarlı bir düzen var. Tekstil sektöründe özel devlet teşvikleri mevcut."

Muhic, Bosna Hersek'te süt üretiminin fazla olduğunun altını çizerek, süt tozu yapıp satmak isteyen yatırımcıları beklediklerini vurguladı.

Toplantı sonunda Türkiye-Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Eşref Temiz, Muhic'e minyatür kispet ve Biga'nın yerel ürünlerinden oluşan bir sepet hediye etti.

Toplantıya, Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Genel Sekreteri Cenita Kocaman, Biga Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Sedat Şahin, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Melih Akyıl, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Mutlu ve iş adamları katıldı.