10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

"Bülbülan Fatihi" vefat etti

"Bülbülan Fatihi" vefat etti - Ardahan'ın 2 bin 581 rakımlı Bülbülan Yaylası'nı hiç terk etmediği ve kışı tek başına geçirdiği için "Bülbülan Fatihi" olarak tanınan restoran işletmecisi Muammer Bozkurt, hayatını kaybetti ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın 2 bin 581 rakımlı Bülbülan Yaylası'nda restoran işleten ve kışı yaylada tek başına geçirdiği için "Bülbülan Fatihi" olarak bilinen Muammer Bozkurt vefat etti.

1.07.2018 - 12:46

Alınan bilgiye göre, 60 yaşındaki Bozkurt, yaylada müşterileriyle ilgilendiği sırada sırada fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği şüphesi üzerine çağrılan ambulansla Ardahan Devlet Hastanesine kaldırılan Bozkurt, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Müşterilerden Sürmeli Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bozkurt fenalaştığı sırada yaylada olduğunu belirterek, "Bağırış üzerine baktık ki Muammer usta fenalaşmış. Ani gelişen bir durum. Çok acil bir şekilde ambulans geldi. Çok üzüldük. Sonuçta gözlerimizin önünde olan bir olay." dedi.

Kılıç, Bozkurt'un yaylanın sembolü ve renkli bir siması olduğunu ifade ederek, bu nedenle kendisini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Bozkurt'un cenazesi, ikamet ettiği Ardahan merkeze Bağdeşen köyü mezarlığında bugün ikindi vakti toprağa verilecek.

Türkiye'de kışın en sert geçtiği illerden olan Ardahan'ın yaklaşık 300 haneli 2 bin 581 rakımlı Bülbülan yaylasında restoran işleten ve "Bülbülan Fatihi" olarak bilinen Muammer Bozkurt, kışın herkesin terk ettiği yaylada tek başına yaşamını sürdürüyordu. Bozkurt, pişirdiği yemekler ile yaşamını merak edip Türkiye'nin birçok ilinden yaylaya gelen misafirleri ağırlıyordu.