19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Çocuk istismarını kitap okuyarak protesto ettiler

Çocuk istismarını kitap okuyarak protesto ettiler - Çorum'da CHP üyesi kadınlar, çocuk istismarına tepki göstermek amacıyla kent meydanında kitap okuma eylemi yaptı - CHP İl Kadın Kolları Başkanı Eke: "İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur.

23.02.2018 - 12:23
İstismar, insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken, onları korumak hepimizin göreviyken, susmak, buna sessiz kalmak, suça ortak olmaktır"

ÇORUM (AA) - Çorum'da CHP üyesi kadınlar, çocuk istismarını, kitap okuma eylemiyle protesto etti.

CHP İl Kadın Kolları tarafından organize edilen eylem kapsamında, İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ile çoğunluğu kadınlardan oluşan partililer, kent meydanında toplandı.

Eke, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuk istismarı ile mücadele konusunda cezaların artırılması, istismara zemin yaratan ve sebep olan kurumların ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, "İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken, onları korumak hepimizin göreviyken, susmak, buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır." dedi.

"Biz bu suça ortak olmayacağız, takipçisi, denetçisi olacağız" ifadesini kullanan Eke, çocuk istismarı ile ilgili kanunların, mahkemelerce verilen iyi hal ve ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Grup, daha sonra çocuk istismarına tepki göstermek için meydandaki banklara oturarak yaklaşık yarım saat boyunca kitap okudu.