27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Çorum'daki uyuşturucu davası

Çorum'daki uyuşturucu davası - "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ve kullanmak" suçundan haklarında dava açılan 38 sanığın yargılanmasına başlandı - Duruşmada tutuklu sanıklardan 14'ü tahliye edildi ÇORUM (AA) - Çorum'da "uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ve kullanmak" suçundan haklarında dava açılan 38 sanığın yargılanmasına başlandı.

30.11.2017 - 12:49

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 27'si tutuklu 38 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada mahkeme başkanı, sanıklara yönelik suçlamaları okuduktan sonra savunmalara geçildi. Bazı sanıklar, uyuşturucu madde kullandıklarını ancak satışını yapmadıklarını öne sürerek tahliyelerini talep etti. Sanıklardan bazıları da kendilerine iftira atıldığını, uyuşturucu ticareti yapmadıklarını iddia etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan 14'ünün, "sabit suç delilleri" ve "kaçma şüphesi bulunmaması" gerekçesiyle adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kent merkezinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapıldığı iddiası üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri geçtiğimiz aylarda düzenlenen 10 ayrı operasyonda 38 şüpheliyi gözaltına almış, zanlılardan 27'si adli makamlarca tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ve kullanmak" suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.