26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Dereköy Sınır Kapısı modernize edilecek

Dereköy Sınır Kapısı modernize edilecek - Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Altıntel: - "Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, Dereköy Sınır Kapısı'nın modernize edileceği müjdesini verdi.

5.08.2017 - 09:46
Sınır kapısının modernize edilerek açılacak olması, Kırklareli'ne önemli katma değer sağlayacak"

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Turhan Altıntel, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca modernize edileceğini bildirdi.

Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin 3 Ağustos'ta Dereköy Sınır Kapısı'nda yaptığı incelemelerde, sınır kapısının modernize edileceği müjdesini verdiğini söyledi.

Sınır kapısının modern hale getirilmesi için yaklaşık 30 yıldır mücadele ettiklerini belirten Altıntel, şunları kaydetti:

"Bulgaristan tarafındaki bazı nedenlerle sınır kapımız bir türlü modernize edilemedi. Bu kapının modernizasyonu, Edirne'deki Kapıkule ile Hamzabeyli sınır kapılarındaki yoğunluğu da azaltacak. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Tüfenkci, Dereköy Sınır Kapısı'nın modernize edileceği müjdesini verdi. Sınır kapısının modernize edilerek açılacak olması, Kırklareli'ne önemli katma değer sağlayacak. Ben bakanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum."

Sınır kapısındaki çalışmaların yaklaşık 70 dönüm alanda planlandığını bildiren Altıntel, proje çalışmalarının da sona erdiğini aktardı.

Altıntel, modernizasyon maliyetinin 100 milyon lira olduğunu belirterek, "Modernizasyon, kısa bir süre içerisinde yap-işlet-devret modeliyle benim de yönetiminde bulunduğum Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ tarafından yapılacak ve kapı, 49 yıl boyunca şirketimiz tarafından işletilecek." dedi.