19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Diyarbakır'da uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konferansı

Diyarbakır'da uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konferansı - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi ve İl Müftülüğü işbirliğiyle uyuşturucu bağımlığıyla mücadele konulu konferans düzenlendi - İl Müftüsü İşliyen: - "Kim uyuşturucuyu ekiyorsa, satıyorsa, alıyorsa zalimdir.

23.11.2017 - 18:45
Bizim bağımlılıkla mücadele ederken önce kafayla, zihniyetle mücadele etmemiz gerekiyor"

DİYARBAKIR (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi ile İl Müftülüğü Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinatörlüğü işbirliğiyle uyuşturucu bağımlığıyla mücadele konulu konferans gerçekleştirildi.

Merkez Kayapınar ilçesi Hz. Cami Konferans Salonunda düzenlenen konferans Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Burhan İşliyen, konferansta yaptığı konuşmada, uyuşturucunun topluma çok zarar verdiğini söyledi.

İşliyen, "Kim uyuşturucuyu ekiyorsa, satıyorsa, alıyorsa zalimdir. Kim de bu tütün gibidir alıp satabilirsiniz diye fetva veriyorsa o da kalplerin zalimidir. Bizim bağımlılıkla mücadele ederken önce kafayla, zihniyetle mücadele etmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

İşliyen, şöyle devam etti:

"Uyuşturucuya, fuhşa, çirkeflik tuzağına ses çıkarmazsak ve seyirci kalırsak eğer, bu çocuklar uyuşturucu batağında ya da başka tuzaklarda ölürse cennete gitmezler. Biz de kendi çocuklarımızı cehenneme gönderen zebaniler gibi oluruz. Allah korusun. Zalim insanlar oluruz."

Müftülük olarak Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinatörlüğü kurarak Yeşilay ile çalışmalar yaptıklarını kaydeden İşliyen, "Bu topraklarda uyuşturucu eken her adamı gördüğümüzde şeytan görmüş gibi olmadıkça, biz uyuşturucuyu bu milletin arasından kaldıramayız." diye konuştu.

Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öğer de uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelenin önemine dikkati çekti.

Konferansa, Müftülük personeli, rehberlik öğretmenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.