19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

"Dünya Çevre Günü'nde köprüler de yeşille ışıklandırılsın"

"Dünya Çevre Günü'nde köprüler de yeşille ışıklandırılsın" - Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof.

4.06.2017 - 10:26
Dr. Karaosmanoğlu: - "Empire State, Burç Halife ve Mole Antonelliana binaları, tehdit altında olan çevremizin korunması ihtiyacını vurgulamak üzere yeşil renkle ışıklandırılacak. Ayrıca Niagara Şelalesi ve Panama Kanalı da yeşil olacak. İstanbul'un üç köprüsüne de 5 Haziran Günü yeşil çok yakışacaktır" - "Haydi yeşil ışık yakalım ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlayalım. Açık havaya çıkalım, doğada olalım ve gezegenimizin kıymetini bilelim"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, İstanbul'un 3 köprüsünün de New York'taki Empire State, Dubai'deki Burç Halife, Torino'daki Mole Antonelliana binası gibi çevrenin korunması ihtiyacını vurgulamak üzere yeşil renkle ışıklandırılması çağrısında bulundu.

Karaosmanoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın temasının insanları doğaya bağlamak olduğunu belirtti.

Herkesin açık havada, doğada olması, doğanın güzelliğini görüp önemini takdir etmesi gerektiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, "Paylaştığımız dünyayı korumak için bizlere düşeni yapmalıyız. Doğanın muhteşemliği bizi bekliyor. Doğaya koşalım. Doğanın parçası olup, gezegenimiz, çevremiz için uğraş vererek iklim değişikliği ile mücadele edelim." ifadelerini kullandı.

Toprak, su ve havadaki, doğadaki güzelliklerin fotoğraflarını çekerek sosyal medyada çevre konusunda seferberlik öneren Karaosmanoğlu, "Yaz geldi. İlkbaharı, iklim değişiminin yaşamımızdaki etkilerini, ani sıcaklık düşme ve artmalarını, yağış anormalliklerini izleyerek yaşadık. Çiçekler, ağaçlar şaşırdı. Dünyamız, doğamız, çevremiz değerli. Haydi yeşil ışık yakalım ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlayalım. Açık havaya çıkalım, doğada olalım ve gezegenimizin kıymetini bilelim." değerlendirmesinde bulundu.

- Resmi kutlamalar için ev sahibi ülke Kanada

Karaosmanoğlu, bu yıl Dünya Çevre Günü resmi kutlamaları için ev sahibi ülkenin Kanada olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"En büyük pozitif çevre hareketi olan Dünya Çevre Günü'nde dünyanın her yerinde binlerce etkinlik yapılacak. Kanada, Çin ve Tayland gece yeşil ışıklarla donanacak ve insanlara doğalarını korumaları gerektiği hatırlatılacak. Empire State (Newyork), Burç Halife (Dubai) ve Mole Antonelliana (Torino) binaları tehdit altında olan çevremizin korunması ihtiyacını vurgulamak üzere yeşille ışıklandırılacak. Ayrıca Niagara Şelalesi ve Panama Kanalı da yeşil olacak."

İstanbul'un üç köprüsüne de 5 Haziran Günü yeşilin çok yakışacağını belirten Karaosmanoğlu, yetkililere yeşil ışıklandırma için çağrı yaptı.