28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

En iyi çayı demlediler, çay ile ödüllendirildiler

En iyi çayı demlediler, çay ile ödüllendirildiler - Rize Ticaret Borsasınca düzenlenen "Çay Demleme ve Sunum Şampiyonası"nda dereceye girenlere toplam 240 kilogram kuru çay hediye edildi RİZE (AA) - Rize Ticaret Borsasının (RTB) düzenlediği "Çay Demleme ve Sunum Şampiyonası"nda dereceye girenler kuru çayla ödüllendirildi.

16.05.2019 - 12:36

RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, borsada düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmayı geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

Yarışmaya yaklaşık 100 kişinin katıldığını ifade eden Erdoğan, "9 arkadaşımız dereceye girdi. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Bölgemizin değeri olan çaya bu denli hizmet ettikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımız çayın daha iyi demlenmesi, sunulması için bizleri gelecek yıllarda daha iyi yerlere getirecekler." dedi.

Erdoğan, Türk çayı ve kültürünü dünyaya daha farklı tanıtmanın peşinde olacaklarını belirterek, çayın yanında sunacakları ürünlerle Türk çay kültürünü yurt dışına taşıma hedefleri olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 10 gün önce gerçekleştirilen yarışmada, "çay demleme ve sunum kategorisinde" Yusuf Pirim birinci, Ayla Gür ikinci, Selin Göller üçüncü oldu.

Çayın yanında yapılan ikramla ilgili "çay eşleşme" kategorisinde Naz Gül Ballı birinciliği, Ayla Gür ikinciliği, Serpil Hut Kondakçı üçüncülüğü elde ederken, "tadım kategorisinde" birinciliğe Serpil Hut Kondakçı, ikinciliğe Sedanur Hacıoğlu, üçüncülüğe Muhammet Yılmaz layık görüldü.

Yarışmada, kategorilerinde birinci olanlara 50, ikincilere 20, üçüncülere 10 kilogram olmak üzere toplam 240 kilogram kuru çay verildi.

Törene, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Turgay Turna ve yarışmacılar katıldı.