26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Engelliler Haftası

Engelliler Haftası - Serebral Palsili Çocuklar Derneği ile OSTİM Organize Sanayi Bölgesi işbirliğince düzenlen panelde, engelli gençler ve işverenler bir araya geldiANKARA (AA) - Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) ile OSTİM Organize Sanayi Bölgesi işbirliğince engelli gençlerle işverenlerin bir araya geldiği panel düzenlendi.

10.05.2017 - 21:44

SERÇEV tarafından, Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Serebral Palsili Olmam Meslek Sahibi Olmama Engel Değil" projesi kapsamında 10-16 Mayıs Engelli Haftası dolayısıyla, OSTİM konferans salonunda "Engelsiz İstihdam" paneli düzenlendi.

Panelin moderatörlüğünü yapan Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak, engelli gençlerle işverenlerin bir araya gelmesinin önemine işaret ederek, bunun istihdamın sağlanmasında etkili olduğunu söyledi.

SERÇEV Projeler Koordinatörü İbrahim Arslan da teknolojinin oldukça geliştiği çağda engelli çocukların meslek sahibi olmalarının artık çok daha kolay olduğunu, bu çocukları anne ve babalarından bağımsız hayat yaşayabilecekleri seviyeye getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Arslan, "Biz bu çocuklara teknoloji destekli eğitim vererek istihdam edilebileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bireysel mesleki eğitimin alt yapısını oluşturuyor, yani müfredatlar hazırlıyor, ölçekler geliştiriyorlar. Bu çocukları teknoloji ile yoğurup onları meslek sahibi edebilmek için hangi branşlarda çocukları eğitmeliyiz o eğitimi nasıl gerçekleştiririz, onların üstünde çalışıyoruz." dedi.

Engelli gençler için masaüstü yayıncılık kursu açtıklarını belirten Arslan, bu kursla gençlerin evlerinden ayrılmadan firmaların istediklerini yapıp göndererek çalışabilmeleri için eğitimler verdiklerini kaydetti.

SERÇEV öncülüğünde gerçekleşen projeyle, serebral palsili gençlerin meslek sahibi olmalarına yönelik teknoloji destekli mesleki eğitim altyapısının oluşturulması hedefleniyor.

Proje kapsamında serebral palsili öğrencilere "Masaüstü Yayıncılık Eğitimi" veriliyor ayrıca engelli çocukların anne ve babalarına "Veli Girişimcilik Kursu" verilerek gençlerin kendi kapasitelerini kullanabilecekleri meslek dallarında iş kurmalarına destek olunuyor.