26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Fırtınada kırılan ağacı ayı minyatürüne dönüştürdüler

Fırtınada kırılan ağacı ayı minyatürüne dönüştürdüler DÜZCE (AA) - Düzce'de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü çalışanları, fırtınada dalları kırılan ağacın gövdesinden ayı minyatürü yaptı.

24.07.2018 - 15:00

Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sezgin Akay ve kurum çalışanları, geçen hafta il genelinde yaşanan fırtınada zarar gören selvi ağacını değerlendirmek için harekete geçti. Çalışanlar, ağacın gövdesini muhafaza altına alarak, ağaç oyma tekniği ile 'Ero' ismini verdikleri ayı minyatürü ortaya çıkardı.

Eğitim materyali olarak kullanılacak Ero, eğitim bahçesinde sergilenecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sezgin Akay, yaptığı açıklamada, fırtınadan zarar gören ağacın artık eğitim materyali olarak hizmet vereceğini söyledi.

Yaşanan fırtına ile ağacın tamamının kırıldığını aktaran Akay, şöyle konuştu:

"Fırtınada, eğitim bahçemizdeki yaşlı selvi ağacı kırıldı. Tam orta yerinden kırılarak devrildi, arta kalan kısmını değerlendirmek istedik. 'Ne yapalım?' diye düşünürken 'Bundan bir ayıcık heykeli yapalım' diye bir fikir ortaya çıktı. Daha sonra elimize ağaç kesme motorunu alıp bu heykele başladık. Mesaimizin dışında 2 gündür buraya gelip çalışma yapıyoruz."

Akay, heykelin eğitim alanında hizmet vereceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Ero ismini verdiğimiz bu heykel artık bu eğitim bahçesinde duracak. Biraz daha inceltip daha güzel bir görünüme kavuşturacağız. Buraya gelen öğrencilerimize hayvan dili ile eğitim vereceğiz buradaki materyallerle. Ağaçlara şekil verme konusunda ben zaten çalışma yapıyordum ama kütük oyma işini arkadaşlarımızla hayata geçirdik."