26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Görme engelli futbolcuların hedefi, Dünya Şampiyonası kotası

Görme engelli futbolcuların hedefi, Dünya Şampiyonası kotası - Son Avrupa şampiyonu Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı, 17-27 Ağustos tarihlerinde Almanya'da düzenlenecek Avrupa Görme Engelliler B1 Futbol Şampiyonası'nda aynı başarıyı elde ederek, Dünya Şampiyonası kotası almayı hedefliyor - Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takım Antrenörü Gümüş: "Başarı basamaklarını yavaş yavaş çıkıyoruz.

3.07.2017 - 13:26
Esas hedefimiz Dünya Şampiyonası ama bunu sağlamak için de önce Avrupa Şampiyonluğu'nu tekrar almak istiyoruz" - Takım kaptanı Kahraman Gurbetoğlu: "Avrupa Şampiyonası'nda dereceye girip, Dünya Şampiyonası'na doğrudan gitmeyi hedefliyoruz. O gücümüz var"

AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Son Avrupa şampiyonu Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı, 17-27 Ağustos tarihlerinde Almanya'da düzenlenecek Avrupa Görme Engelliler B1 Futbol Şampiyonası'nda aynı başarıya ulaşarak, Dünya Şampiyonası'na katılma kotasını elde etmeyi hedefliyor.

Hazırlıklarına Aksaray Paralimpik Hazırlık Merkezi'nde, günde çift antrenmanla devam eden Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı'nın kamp kafilesinde, 13 sporcu yer alıyor.

İngiltere'nin Hereford kentinde 2015 yılında düzenlenen Avrupa Görme Engelliler B1 Futbol Şampiyonası'nda birinci olan Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takımı, bu yıl da aynı başarıyı elde edip 2018 yılında düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılma kotasına ulaşmak için kamp çalışmalarını sürdürüyor.


- Gümüş: "Esas hedefimiz Dünya Şampiyonası"


Görme Engelliler B1 Futbol Milli Takım Antrenörü Serkan Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17-27 Ağustos tarihlerinde Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesi kamp çalışmaları için Aksaray'da bulunduklarını söyledi.

Havanın çok sıcak olduğunu fakat antrenmanlara ara vermeden devam ettiklerini aktaran Gümüş, şampiyonaya kadar takımı en iyi seviyeye getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Gümüş, son Avrupa Şampiyonu unvanıyla bu yılki şampiyonaya katılacaklarını ve şampiyonayı yine birincilikle bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Biz 2015 yılında Avrupa Şampiyonu olarak olimpiyat oyunlarına doğrudan katılma kotası almıştık. Bu yıl da Avrupa Şampiyonası'nda amacımız yine şampiyon olmak. Burada şampiyon olarak Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı elde etmiş olacağız. Bu bizim için çok önemli. Başarı basamaklarını yavaş yavaş çıkıyoruz. Esas hedefimiz Dünya Şampiyonası ama bunu sağlamak için de önce Avrupa Şampiyonluğu'nu tekrar almak istiyoruz."

Takımdaki motivasyon seviyesinin üst düzeyde olduğunu dile getiren Gümüş, şöyle konuştu:

"Takım olarak çok iyi seviyedeyiz. 2 hafta önce İspanya'da düzenlenen ve Almanya ile İspanya milli takımlarının yer aldığı 'Madrid Cup'a katıldık. Orada çift devreli lig usulüyle maçlar yaptık. Sadece 1 gol yiyerek yenilgisiz şampiyon olduk. Bu çok iyi bir hava oluşturdu takımımızda. Bu havayı en iyi şekilde devam ettirip, önümüzdeki şampiyonalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."


- Kahraman: "Olimpiyat oyunlarına katılmayı riske atamayız"


Takım kaptanı Kahraman Gurbetoğlu ise Avrupa Şampiyonası'nı, Dünya Şampiyonası'na kota verecek olması nedeniyle çok önemsediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın en iyisi şu an biziz. Buralara gelmek çok kolay olmadı. Avrupa Şampiyonası'nda dereceye girip, Dünya Şampiyonası'na doğrudan gitmeyi hedefliyoruz. O gücümüz var. İyi olan takımlarla özel turnuvalar yaptık. Buralardaki turnuvaları şampiyon olarak tamamladık. Dünya Şampiyonası'na kota alıp, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmayı garantilemek istiyoruz. Bizim için çok önemli olan olimpiyat oyunlarına katılmayı riske atamayız. Bu nedenle de önümüzdeki iki şampiyonayı çok iyi değerlendirmemiz lazım."