26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Gümrük kapılarında oy verme işlemi

Gümrük kapılarında oy verme işlemi - Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullanabildiği gümrük kapılarında Atatürk Havalimanı'nda oy verme işlemi sürüyor - Gurbetçi Merve Avcı: - "Almanya'da tabii ki seçime katılım çok olacak.

27.03.2017 - 10:10
Çoğu oy zaten oradan geliyor. Oy kullanmak çok önemli bir konu. Herkesin özgür seçimi"

İSTANBUL (AA) - Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullandığı Atatürk Havalimanı'nda oy verme işlemi devam ediyor.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, Atatürk Havalimanı geliş ve gidiş katında kurulan sandıklara gelerek, pasaport ve kimliklerini ibraz ediyor. Ardından bilgisayarlarda yapılan kontroller sonrasında gurbetçiler, kabinlerde oylarını kullanarak, sandığa atıyor.

İsimlerinin yazılı olduğu listeye imza atan vatandaşların oy verme işlemi sona eriyor.

Rusya'da yaşayan Ergun Bekar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşlık görevini yerine getirmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, halk oylamasının Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Eşiyle Almanya'ya giden gurbetçi Aynur Akdoğan ise halk oylaması sürecinin çok güzel geçtiğini, Türkiye'nin geleceği için çok umutlu olduğunu dile getirdi.

Mustafa Akdoğan ise halk oylamasının Türkiye adına en iyi şekilde sonuçlanmasını istediğini ifade ederek, "Almanya'da yaşayan gurbetçiler, Türkiye'nin daha iyi ve bir Avrupa ülkesi gibi olması için çabalıyor. Öyle görmek istiyoruz." dedi.

Akdoğan, Almanya'da katılım oranlarının halk oylamasında önceki seçimlere göre daha yüksek çıkacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

İsviçre'de yaşayan Ali Gemici de Türkiye için yeni bir dönemin başladığını anlatarak, "Evet ya da hayır çıkması o kadar çok önemli değil. Bir tane ülkemiz var, o da Türkiye." değerlendirmesini yaptı.

Bebeğiyle Almanya'ya gitmek üzere havalimanına gelen Merve Avcı da Türkiye için en hayırlısının olmasını diledi.

Avcı, 1,5 yaşındaki bebeğiyle oy kullandığını ifade ederek, "Almanya'da tabii ki seçime katılım çok olacak. Çoğu oy zaten oradan geliyor. Oy kullanmak çok önemli bir konu. Herkesin özgür seçimi." şeklinde konuştu.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı gurbetçiler, Atatürk Havalimanı'nda 16 Nisan saat 17.00'ye kadar günün her saati oy verebilecek.