24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

GÜNCELLEME - FETÖ firarisi çift hücre evinde yakalandı

GÜNCELLEME - FETÖ firarisi çift hücre evinde yakalandı - FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 yıldır aranan çift, Adana'da saklandıkları "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evinde gözaltına alındı - Şüphelilerin, örgütün Mersin ve Adana'daki faaliyetlerinden sorumlu "bölge abisi" ve "bölge ablası" oldukları öne sürüldü ŞÜPHELİLERİN TERÖR ÖRGÜTÜNDEKİ GÖREVLERİ BİLGİSİ EKLENDİ ADANA (AA) - Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan çift, Adana'da hücre evinde yakalandı.

15.05.2019 - 18:22

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan Ramazan Ö. (33) ve eşi Gizem Ö'nün (31), Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde örgütün "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evinde saklandıkları tespit edildi.

Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, adrese düzenlediği operasyonda 2 yıldır aranan çifti gözaltına aldı.

Şüphelilerden Ramazan Ö'nün üzerinden başkası adına düzenlenmiş kimlik çıktığı belirtildi.

Ramazan Ö'nün örgütün Adana ve Mersin'deki faaliyetlerinden sorumlu "bölge abisi", eşi Gizem Ö'nün de aynı bölgeden sorumlu "bölge ablası" olduğu iddia edildi.

Örgütün haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu iddia edilen çift, işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Mersin'e gönderildi.