5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası - AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen iki tır yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildiAFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarınca "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tır, Suriye'ye uğurlandı.

20.12.2016 - 12:11

Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Ertürk, kamyon garajındaki uğurlama töreninde, sivil toplum örgütleri olarak her zaman ülkenin bölünmezliği için bir ve beraber olacaklarını vurguladı.

Türkiye üzerine oyun kuranların, ülkeyi bölemeyeceklerini belirten Ertürk, "Bizler her zaman dimdik ayaktayız. Ülkemizin menfaati noktasında gereken neyse her türlü şehadete hazırız." diye konuştu.

Un, patates ve yağdan oluşan 52 tonluk gıda maddesini taşıyan iki tırın Halep'e yola çıkacağını dile getiren Ertürk, bugüne kadar 4 tır yardım malzemesi topladıklarını, sayının daha da artacağını bildirdi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yeşilırmak ise Halep'e yardım malzemesi gönderilmesine öncülük eden sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Sivil toplum kuruluşlarının, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara destek için ellerinden geleni yaptığını vurgulayan Yeşilırmak, "Zengin Avrupa, zengin Batı, birkaç yüz mülteciye kapısını, sofrasını açmazken, ülkemiz milyonlarca kardeşimizle ekmeğini paylaşıyor. Bu Allah'ın bize bir lütfudur. Bu millet tarihi boyunca mazlumların, doğruların yanında yer almıştır ve yer almaya devam edecektir." dedi.

Konuşmaların ardından tırlar, dualarla uğurlandı.