19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

İşvereni protesto etmek için çatıya çıktılar

İşvereni protesto etmek için çatıya çıktılar - Amasya'nın Merzifon ilçesinde özel bir şirketin işlettiği maden ocağında çalışan 3 kişi, maaşlarını düzenli alamadıkları iddiasıyla işletmenin çatısına çıkarak durumu protesto ettiAMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde özel bir şirketin işlettiği maden ocağında çalışan 3 kişi, maaşlarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle işvereni protesto etmek için işletmenin çatısına çıktı.

11.08.2018 - 14:15

İlçedeki maden ocağının çatısına çıkan 3 işçi, ücretlerini zamanında alamadıklarını öne sürerek, çeşitli sloganlar attı.

İşverenlerine tepki gösteren işçiler, AK Parti Amasya Milletvekili Levent Karahocagil'in ikna çalışmalarının ardından çatıdan inerek eylemlerini sonlandırdı.

Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale de burada yaptığı konuşmada, "Ortada bir sorun var, bunun çözülmesi lazım, gerekli yerlere ulaşacağım. Bir şekilde durumu çözmek lazım. Bu süreçte kimsenin canı yanmasın, bir sıkıntı olmasın. Çatıya çıkmak işi çözecek mi? Yetkili bütün makamlarla tekrar görüşeceğiz." dedi.

Türkiye Maden-İş Sendikası Merzifon Yeni Çeltek Şubesi Başkanı Cemil Güven ise geçen yıllarda işçilerin maaşlarını düzenli alamadıklarını, iş sağlığı ve güvencesinin yanı sıra sosyal hakların da olmadığını savunarak, düzenledikleri miting ve yaptıkları toplantılarla bunu dile getirdiklerini anlattı.

Güven, işçilerin kredi, market gibi borçlarını ödeyemez duruma geldiğini söyleyerek, yetkililerden çözüm beklediklerini sözlerine ekledi.

İşçilerden Fatih Boz ise 5 yıldır ücretlerini düzenli alamamaları ve diğer sosyal haklarının verilmemesi dolayısıyla mağdur olduklarını anlatarak, seslerine kulak verilmesi, mağduriyetlerinin giderilmesi için de çatıya çıkma eylemi yaptıklarını aktardı.