5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

İYİ Parti İzmir Teşkilatı'nda istifalar

İYİ Parti İzmir Teşkilatı'nda istifalar - İzmir'deki 17 ilçe başkanı, il ve ilçe gençlik kolları başkanları görevinden istifa ettiİZMİR (AA) - İYİ Parti İzmir Teşkilatı'nda 17 ilçe başkanı, il gençlik kolları başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile 20 ilçenin gençlik kolları başkanının istifa ettiği bildirildi.

18.10.2018 - 18:23

İstifa edenler tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, partinin Kurucu İl Bas¸kanı Yıldırım Ulupınar'ın ardından yeni il başkanının atandığı, bu kararla partinin vizyonundan tamamen uzaklaşıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"I·l Bas¸kanlıgˆımızın atanması su¨recinde tes¸kilatlarımızın, il bas¸kanımızın atanmasıyla ilgili go¨ru¨s¸ ve o¨nerilerinin alınması ic¸in, genel merkezimiz tarafından go¨nderilen heyete tes¸kilatların hassasiyeti ve du¨s¸u¨ncelerinin aktarılmasına ragˆmen, maalesef genel merkezimiz tarafından ilc¸e tes¸kilatlarımızın, il yo¨netimimizin, genc¸lik kollarımızın hassasiyetlerinin dikkate alınmadıgˆı go¨ru¨lmu¨s¸tu¨r. Almıs¸ oldugˆumuz bu karar, herhangi bir s¸ahısa kars¸ı degˆil, tamamıyla prensip kararıdır. Bu sebeple 17 ilc¸e bas¸kanı, il genc¸lik kolları bas¸kanı ve yo¨netim kurulu ile birlikte 20 ilc¸e genc¸lik kolları bas¸kanı olmak u¨zere tu¨m go¨revlerimizden istifa ediyoruz."

İYİ Parti, İzmir İl Başkanlığına Hüsmen Kırkpınar'ın getirildiğini açıklamıştı.