26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kahraman şehidin kardeşinden belediye başkanına tepki

Kahraman şehidin kardeşinden belediye başkanına tepki - 15 Temmuz'da darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi, ağabeyinin isminin bir caddeye verilmek istenmesiyle ilgili sözleri nedeniyle İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi - Soner Halisdemir: - "Bizim herhangi bir talebimiz olmamasına rağmen, başkanın 'enflasyona dönebilir' demesi ve ayrıca şehidimizin şehitliğini tartışılabilir şeklinde farklı yöne çekmesi bizi çok rahatsız etti"NİĞDE (AA) - 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, şehit Halisdemir'in isminin bir caddeye verilmesi talebi konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.

10.02.2017 - 11:55

Halisdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin isminin Beylikdüzü ilçesinde bir caddeye verilmesi talebiyle ilgili belediye meclisinde yapılan görüşmeler ve Belediye Başkanı İmamoğlu'nun açıklamalarını medyadan takip ettiğini söyledi.

Şehit Ömer Halisdemir'in adının Anadolu Caddesi'ne verilmesi talebiyle ilgili meclis toplantısında Başkan İmamoğlu'nun açıklamalarından rahatsızlık duyduklarını ifade eden Halisdemir, "Bizim herhangi bir talebimiz olmamasına rağmen, başkanın 'enflasyona dönebilir' demesi ve ayrıca şehidimizin şehitliğini tartışılabilir şeklinde farklı yöne çekmesi bizi çok rahatsız etti. Bu sadece bizi değil Türk milletini de rahatsız etti." dedi.

Ömer Halisdemir adının ülke genelinde birçok kuruma verildiğini ifade eden Halisdemir, "Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın aldığı kararla bizim memleketimizdeki üniversiteye, hastaneye şehidimizin ismi verildi. Türkiye'de birçok yerde ismi çeşitli kurumlara verildi ve en önemlisi yeni doğan bebeklere verilen isimler de Ömer Halisdemir. Bu, Türk milleti şehidini bağrına basmış demektir." şeklinde konuştu.

- "Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, biz çok rahatsız olduk"

Halisdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile taziye için şehit ağabeyinin Ankara'daki evine gelişinde görüştüklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu'na, FETÖ'nün Türkiye'ye karşı bir tehdit olup olmadığını sordum. 'Evet tüm Müslüman alemine karşı tehditti' dedi. Türkiye için şehit olan şehidimiz, bunu sadece 'A parti, B parti, C parti için mi yaptı' diye sordum. O da 'hayır Türk milleti ve tüm Müslüman alemi için yaptı' dedi. Bizden bir talebimiz olup olmadığını sordu. Ben tek bir şey talep ettim. Şehidimiz ve tüm şehitlerimizin bize bıraktığı bu cennet vatanı hep birlikte korumamız gerektiğini söyledim. 'Kanlı oldu, acı oldu, benim canım, ciğerim gitti, şehidim var ama Türkiye için beyaz bir sayfa açıldı. Sizlere ve bizlere düşen görev, şehitler üzerinden herhangi bir siyasi, ticari konulara girilmemesi, bunu biz de önlememiz ve siz de üzerinize düşen görevi yerine getirmeniz gerekiyor' dedim."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek, Beylikdüzü Belediyesi'ndeki açıklamalarla ilgili rahatsızlığını dile getirmek istediğini vurgulayan Halisdemir, "Beylikdüzü Belediye Başkanının enflasyon demesi, yani Anadolu Caddesi dolar endeksli mi de enflasyon olarak nitelendiriyor. İsmi değiştiği zaman enflasyon mu düşecek. Saçma sapan yorumlarla kalkıp bunu onun tartışmaya açmaya ya da söylemeye ne yetkisi ne de kişiliği yeter. Önce Allah'ın huzurunda şehitlik makamına ermiştir, Türk milleti bağrına basmıştır. Bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, biz çok rahatsız olduk, eğer bizim rahatsızlığımızdan siz de rahatsız olduysanız, bu konuya lütfen el atalım." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası bazı gazetelerde "Ömer Halisdemir'in ailesi CHP'li çıktı" şeklinde haberler yer aldığını hatırlatan Soner Halisdemir, bu tarz yorumlardan da rahatsızlık duyduklarını, herhangi bir siyasi partiyle ilgilerinin bulunmadığını, ağabeyinin tüm Türkiye'nin şehidi olduğunu kaydetti.