27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Kar yağmayınca kırsalda şampiyonaya hazırlanıyorlar

Kar yağmayınca kırsalda şampiyonaya hazırlanıyorlar - Muş'ta milli takıma girerek dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek isteyen kayakçılar, kayak merkezinde yeterli kar olmadığı için kırsal bölgelerde hazırlıklarını sürdürüyor - Kayak antrenörü Oğlağo: - "Hedefimiz büyük, öncelikle Türkiye sonrasında da Balkanlar, dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda başarı elde etmek istiyoruz"MUŞ (AA) - Muş'ta milli takıma seçilerek dünya şampiyonasına katılmak isteyen kayaklı koşu sporcuları, kayak merkezlerinde yeterli kar olmayınca kırsal bölgelerde antrenman yapıyor.

29.01.2018 - 13:47

Yaz aylarında sıcağa rağmen asfaltta antrenman yapan sporcular, bu yıl kış mevsiminin kurak geçmesi, kayak merkezlerine beklenen karın yağmaması nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Merkezde uygun alan bulamadıkları için kente 10 kilometre uzaklıktaki Karlıdere köyüne giden kayaklı koşu takımı sporcuları, karın yoğun yağdığı kırsal bölgelerde milli takım seçmeleri için hazırlıklarını sürdürüyor.

Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen antrenmanlarını aksatmayan sporcuların en büyük hedefi, milli takıma seçilerek Muş'u ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek.

Muş Eğitim Spor Kulübü Kayak Antrenörü Burhan Oğlağo, gazetecilere yaptığı açıklamada, zor şartlar altında antrenman yaptıklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Kendi imkanlarıyla pist açtıklarını, bunun hem zaman kaybına hem de sporcuların sorun yaşamasına neden olduğunu anlatan Oğlağo, şöyle konuştu:

"Hedefimiz büyük, öncelikle Türkiye sonrasında da Balkanlar, dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda başarı elde etmek istiyoruz. Birçok sporcumuz şu anda milli takım adayı. Çocuklarımızın hepsini milli takıma gönderip orada ülkemiz adına büyük başarılar elde etmek istiyoruz. Kayaklı koşuda kısa zamanda güzel başarılar elde ettik. Bir hafta sonra Ağrı'da 2. lig yarışlarımız var ona hazırlanıyoruz. Öğrencilerimizden bazıları liseler arası dünya şampiyonasına gidecek, ona hazırlanıyor. Milli takıma hazırlanan sporcularımız var."

Bu yıl kar yağışının beklenen düzeyde gerçekleşmediğini anımsatan Oğlağo, sürekli antrenman yapmak zorunda oldukları için yüksek kesimlere çıktıklarını kaydetti.

Sporculardan Evin Köse ise yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak Fransa'da düzenlenecek yarışmaya gitme hakkı kazandığını ifade ederek, "Kayaklı koşu takımında yer alıyorum. İlimizde kar olmadığından, burada çalışıyoruz. Milli takıma girerek dünya birincisi olmak istiyorum. İmkan buldukça haftanın yedi günü çalışmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

Birçok kez dünya şampiyonasına katıldığını ifade eden Mert Furkan Taş da, "Milli bayrağımızı birçok kez taşıdım. Önceki yıllar yağış konusunda bir sıkıntı yaşamıyorduk. İlk kez böyle bir durumla karşılaştık. Kayaklı koşuda bir çok kez Türkiye şampiyonluğum var. Daha çok çalışarak başarılarımı artırmak istiyorum." ifadesini kullandı.