27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Kasa hırsızları güvenlik kameralarına yakalandı

Kasa hırsızları güvenlik kameralarına yakalandı - Kırşehir'de sanayi sitesindeki iş yerlerinden hırsızlık yapan 4 zanlı, güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkılarak gözaltına alındıKIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de sanayi sitesindeki iki iş yerinden hırsızlık yapan zanlılar, güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkılarak yakalandı.

9.02.2018 - 12:03

Kılıçözü Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren bir iş yerinin alarmının çalması üzerine olay yerine giden asayiş ekipleri, hırsızlık yapıldığını belirledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameraları ile MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı. Ekiplerin, 32 saatlik kamera görüntülerini incelemesinin ardından olaya karıştıkları belirlenen 4 kişinin kimlikleri tespit edildi.

Şüphelilerin kullandıkları aracın plakasını da belirleyen ekipler, kent merkezindeki farklı adreslerde M.U.D, T.B, S.D, D.T. ve onlarla bağlantılı olduğu gerekçesiyle C.D'yi gözaltına aldı.

Sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.U.D, T.B, S.D. ve D.T. hırsızlık suçlamasıyla tutuklandı, C.D. ise serbest bırakıldı.

- Kasayı ikinci kattan atmışlar

Polis ekiplerinin incelediği iş yeri ve MOBESE görüntülerine, 4 şüphelinin gece saatlerinde sanayi sitesindeki iş yerleri arasında dolaştıktan sonra iki dükkandan yaptıkları hırsızlık yansıdı.

Görüntülerde, yedek parça malzemeleri satan ilk iş yerinden tornavida, levye, pense, el arabası ve matkap çalan zanlıların, daha sonra aldıkları malzemelerle sanayi sitesindeki metal üretim tesisi yapan başka bir iş yerine gelmeleri, bina dışındaki bazı güvenlik kameralarını kırarak içeri girmeleri yer alıyor.

Şüphelilerin ikinci kattaki yönetim odasında bulunan kasayı sokağa atmaları, açılmaması üzerine el arabasıyla kasayı taşımaları da kamera görüntülerine yansıdı.

Zanlıların benzer suçlardan çok sayıda kaydı olduğu öğrenildi.