29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Kemerburgaz Üniversitesinden Etiyopya Cumhurbaşkanı'na fahri doktora

Kemerburgaz Üniversitesinden Etiyopya Cumhurbaşkanı'na fahri doktora İSTANBUL (AA) - Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu'ya İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi tarafından ekonomi dalında fahri doktora unvanı verildi.

10.02.2017 - 14:10

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Fatma Altınbaş Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören, Etiyopya ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Wirtu, törende yaptığı konuşmada, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi tarafından verilen fahri doktora unvanından dolayı mutluluk duyduğunu, aynı zamanda gururlandığını ifade etti. Bu unvanın kendisine verilmesinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ilerletilmesi adına takdir edilen bir adım olarak değerlendirdiğini ifade ederek, üniversite yönetimi ve Altınbaş Vakfı yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

İki ülke arasındaki ilişkinin istikrarlı bir şekilde pekiştiğini, her iki ülkenin yönetici ve hükümetleri olarak, karşılıklı ortaklığı ve ilişkileri geliştirmenin ne kadar önemli olduğu üzerinde fikir birliğine vardıklarını belirten Wirtu, şunları kaydetti:

"Özellikle yatırımlara ve özel sektöre verilen desteğin önemi konusunda hemfikiriz. Her iki ülkenin en üst düzeydeki yetkilileri olarak ortaklığı geliştirmek için daha fazla neler yapabileceğimizi görüştük. Türk yatırımcıların ülkemizde altyapı, üretim, imalat ve enerji sektörlerinde yatırım yapabileceği üzerinde durduk. Etiyopya 2025 yılı itibarıyla orta gelir seviyesindeki ülkeler arasına katılacaktır. Biz de ekonomimizin yapısal dönüşümünü sağlamak üzere bir planı başlatmak üzereyiz. Biz özellikle bu plan kapsamında Etiyopya'yı imalat sektörünün merkezi haline getirmek istiyoruz. Ankara'da bulunduğum sırada Türkiye'nin üst düzey yöneticilerinden, Türk iş adamlarını, ülkemize bu anlamda yatırım yapmaları konusunda teşvik etmelerini rica ettim."

Konuşmaların ardından İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu'ya cübbesini ve diplomasını takdim etti.