26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Komandodan çetin kış koşullarında operasyon

Komandodan çetin kış koşullarında operasyon - Şırnak'ta, terörle mücadeleyi sürdüren Mehmetçik, sıfırın altında 20 derecede, kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Cudi Dağı'nda "Şehit Güvenlik Korucusu Halil Yelboğa" operasyonu düzenledi - 2 tabur askerin katılımıyla 2 bin 920 rakımlı bölgede gerçekleştirilen operasyonda, teröristlere ait 3 mağara, 2 barınma alanı ve sığınakta çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirdi ŞIRNAK (AA)- Şırnak'ta, komandolar 2 bin 920 rakımlı Cudi Dağı'nda zorlu şartlarda PKK'lı teröristlerin kullandığı mağara, barınak ve sığınaklara girdi.

21.01.2019 - 16:50

Şırnak İl Jandarma Komutanlığına bağlı Görümlü ve Milli Jandarma Komando Taburu, PKK’lı teröristlerin kış üslenmesine yönelik "Şehit Güvenlik Korucusu Halil Yelboğa" operasyonu gerçekleştirdi.

Sıfırın altında 20 derecede, kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı alanda, 3 gün süren operasyona katılan 2 bin asker, teröristlerin geçiş noktaları ve barınma yerlerinin tespit edildiği 30 kilometrelik alanı taradı.

Operasyonda, teröristlerin kullandığı tespit edilen 3 mağara, 2 barınma alanı ve sığınakta 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 30 kilogram amonyum nitrat, 2 ruhsatsız av tüfeği ve kablo ile yaşam malzemesi bulundu.

Sığınak ve barınaklar, kullanılmaz hale getirildi.


Muhabir : Ekrem Payan
Yayınlayan : Selma Bıyıklı Adabaş