26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

"Kostak"ı kaybetti, kendini sokak hayvanlarına adadı

"Kostak"ı kaybetti, kendini sokak hayvanlarına adadı - Kırıkkale'de, arka ayakları tutmadığı için pazar arabasından yürüteç yaptığı ve "Kostak" adını verdiği köpeğin hayata tutunması için verdiği mücadeleyle dikkati çeken hayvansever Mehmet Köksal, Kostak'ın ölümünün ardından kendini diğer sokak hayvanlarına adadı - Her gün sokak sokak dolaşıp binaların girişine ve çöp konteynerlerinin yanına bırakılan ekmekleri toplayan Köksal, 25'e yakın köpek ile birkaç kedinin beslenmesini sağlıyor - Köksal: - "Ben Allah rızası için yapıyorum.

4.10.2017 - 11:22
Sokak hayvanlarına sahip çıkalım, ortalıkta bırakmayalım. Yazıktır, günahtır. Sokak hayvanlarını katledenlere, vahşet yapanlara ağır cezalar getirilmesini istiyorum"

KIRIKKALE (AA) - FATİH GÖKMEN - Kırıkkale'de, arka ayakları tutmayan sokak köpeğinin yürümesi için pazar arabasından yürüteç tasarlayarak fedakarlığıyla takdir toplayan hayvansever, Kostak ismini verdiği köpeğin ölümünün ardından hayatını diğer sokak hayvanlarına adadı.

Kırıkkale'de yaşayan 49 yaşındaki Mehmet Köksal, bir aracın çarpması sonucu arka ayakları sakat kalan ve "Kostak" adını verdiği sokak köpeğinin yürümesi için kısıtlı imkanlarıyla pazar arabasından yürüteç tasarladı. Hikayesinin Anadolu Ajansı tarafından haberleştirilmesinin ardından Türkiye'nin dört bir yanından kişi ve kurumlar, Kostak'ın tedavisini üstlenmek ve yürüteç temin etmek için iletişime geçti.

Ankara'da bir klinik tarafından tedavisi üstlenilen ve profesyonel yürüteçle yuvasına dönen Kostak, yeni yürütecinin keyfini çok uzun süre yaşayamadan birkaç gün önce öldü.

Kostak'ın ölümünün ardından diğer sokak hayvanlarına daha fazla destek olmaya çalışan hayvansever Köksal, yeni Kostak'ları hayata bağlayabilmek için gece gündüz çalışıyor.

Merkeze bağlı Ahılı köyü yolundaki boş bir alanda sahipsiz 25'e yakın köpek ile birkaç kediye bakan Köksal, her gün sokak sokak gezerek binaların girişine ve çöp konteynerlerinin yanlarına bırakılan ekmekleri toplayıp minibüsüyle köpeklere götürüyor.

Köksal'ı gören hayvanlar koşarak gelip aracın etrafını sarıyor. Hayvanlara yemek verdiği sırada kedi ve köpeklerin dostlukları, aynı kaptan yemek yemeleri de Köksal'a ayrı bir mutluluk veriyor.

- "Bu hayvanlara Allah rızası için bakıyorum"

Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısıtlı imkalarla bu sahipsiz hayvanlara baktığını, Kostak'ın ölümünün ardından bu işe daha çok sarıldığını anlattı.

Her gün sokaklardan ekmek, kasaplardan kemik topladığını ve hayvanlara getirdiğini ifade eden Köksal, şöyle konuştu:

"Hayvanseverlerden mama desteği bekliyorum. Bu canlar sadece bize bakıyor. Ağızları var, dilleri yok. Açım, susuzum diyemiyorlar. Yoldan geçen hiçbir arabaya tepki vermezler ama benim aracı görünce hemen koşarlar. Daha önce Kostak isimli köpeğimiz vardı. Ankara'ya götürdüm ve tedavisini yaptırdım. Burada besliyordum ama bir hastalık kaptı ve öldü. Çok üzgünüm. Diğer canların da aynı şekilde ölmesini istemiyorum. Ben bu hayvanlara Allah rızası için bakıyorum. Sosyal medyada bazı kişiler karalama yapıyor. 'Rant ve para için yapıyor' diyorlar. Şunlara bir bakın. Bunlar üzerinden para kazanılmaz. Ben Allah rızası için yapıyorum. Sokak hayvanlarına sahip çıkalım, ortalıkta bırakmayalım. Yazıktır, günahtır. Sokak hayvanlarını katledenlere, vahşet yapanlara ağır cezalar getirilmesini istiyorum."