16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

KTÜ Maden Mühendisliği Bölümünün başarısı

KTÜ Maden Mühendisliği Bölümünün başarısı - KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü, üniversitelerin mühendislik bölümlerinin performansına göre Türkiye'de birinci, dünyada ise 20'nci sırada yer aldıTRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Maden Mühendisliği Bölümü, üniversitelerin mühendislik bölümlerinin performansına göre Türkiye'de birinci, dünyada ise 20'nci sırada yer aldı.

25.07.2018 - 14:05

KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yükseköğrenim alanında araştırmalar yapan bağımsız kuruluş olan Shangai Ranking'in, her yıl dünyadaki üniversitelerin akademik performanslarını karşılaştıran "Academic Ranking of World Universities (ARWU)" istatistiklerini yayınladığı belirtildi.

ARWU istatistiklerinin 2003 yılından itibaren yayınlandığı vurgulanan açıklamada, akademik performans istatistiklerinin belirlenmesinde ölçüt olarak bölümlerin 2012-2016 yılları arasındaki toplam yayın sayısı, etki değeri yüksek dergilerde yayınlanan makale sayısı, yayınlara alınan atıf miktarı, kurulan uluslararası AR-Ge ortaklıkları ve ödüllerin dikkate alındığı ifade edildi.

Açıklamada, dünyadaki üniversitelerin mühendislik bölümlerinin performanslarını (2012-2016) karşılaştıran istatistiklerde, "Maden-Cevher Hazırlama Mühendisliği" alanında KTÜ Maden Mühendisliği Bölümünün 100 üniversite-bölüm arasında ilk 20'ye giren tek Türk eğitim öğretim kurumu-birimi olduğuna işaret edildi.

Eğitim öğretim hayatında 27 yılı geride bırakan KTÜ Maden Mühendisliği Bölümünün 6 profesör, 6 doçent, 3 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 7 araştırma görevlisinden oluşan dinamik akademik kadrosuyla nitelikli maden mühendisleri yetiştirmeye devam ettiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bölümümüz dinamik araştırmacı kadrosuyla birçok ulusal ve uluslararası ortaklı projeler ile AR-Ge faaliyetleri yürüterek dünya ve ülkemizdeki madencilik-cevher hazırlama teknolojilerinin ilerlemesine ve mevcut sorunların iyileştirilmesine için katkı sunmaktadır. Mesleki konularda birçok seminer, sempozyum ve kongre organize eden KTÜ Maden Mühendisliği Bölümü son olarak 3-5 Ekim 2018 tarihlerinde Trabzon'da gerçekleştirilecek 12. Bölgesel Kaya Mekaniği Sempozyumu'na (KAYAMEK 2018) ev sahipliği yapacaktır."