19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

KÜTSO Başkanı Güral:

KÜTSO Başkanı Güral: - "Sayın Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayanmış afişler ile hedef gösterilmesinin, demokrasiye ve insan haklarına aykırılığını görmezden geliyorlar" - "Türkiye'de genç nüfus çoğalıyor, ülke güçleniyor.

29.03.2017 - 14:51
Türkiye'nin güçlenmesi ise Avrupa'nın işine gelmiyor. Bu nedenle de gelişmemize engel olmaya çalışıyorlar"

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, "Sayın Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayanmış afişler ile hedef gösterilmesinin, demokrasiye ve insan haklarına aykırılığını görmezden geliyorlar." dedi.

Güral, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini hatırlatarak, Avrupa'nın kendi emellerini gerçekleştirmek için halk oylamasını fırsat bilip Türkiye'ye karşı mücadele başlattığını söyledi.

Halk oylamasında sadece anayasa değişikliğinin değil, Türkiye'nin oylanacağı noktasına gelindiğini belirten Güral, "Türkiye karşıtı Avrupa, referandumda 'Hayır' çıkması için var güçleri ile çalışıyor. 'Hayır' çıkması halinde, ikinci safhada düşündüklerini uygulayarak ülkemize zarar vermeye devam edecekler. Durumu değerlendirmek için öncelikle Avrupa'nın geçmişine bakmak lazım. Sömürgeciliğin mucidi Avrupa'dır. Az gelişmiş olan ne kadar ülke varsa, yüzyıllar boyunca sömürdüler. Halen sömürdükleri ülkeler var. Sömürgecilikle birlikte köleliği icat ettiler. 15’inci yüzyılda, Papa'nın izniyle kölelik meşrulaştırıldı. Birinci ve İkinci Dünya Savaşları, Avrupa ülkeleri tarafından çıkarıldı. Dünya, bu savaşlarla sarsıldı. Özellikle zayıf ülkeler en çok zararı gördü." ifadelerini kullandı.

Güral, faşizmin icat edildiği kıtanın Avrupa olduğuna işaret ederek, "Nüfusları artmadığı için çalıştıracak vatandaşları olmayan Avrupa ülkelerine gönderdiğimiz iş gücü sayesinde, ülkelerini geliştiren Avrupa'nın bize yaptığına bakın. Yaşlanan Avrupa'da sanayi gelişmiyor. Yeni yatırımlar yapılmıyor. Türkiye'de ise genç nüfus çoğalıyor, ülke güçleniyor. Türkiye'nin güçlenmesi ise Avrupa'nın işine gelmiyor. Bu nedenle de gelişmemize engel olmaya çalışıyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şakağına silah dayanmış afişlerin demokrasiye ve insan haklarına aykırı olduğunu aktaran Güral, şunları kaydetti:

"Avrupa, gerek Türkiye karşıtı kişi ve kuruluşlar gerekse bizzat siyasileri ya da resmi kurumları ile ülkemize karşı giriştikleri zarar verme eylemlerinin, demokratik ve insan hakları olduğunu iddia ederek, eylemlerini sözde savunuyorlar ama asıl Türkiye Cumhuriyeti bakanlarına yapılan muameleleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın şakağına silah dayanmış afişlerle hedef gösterilmesinin, demokrasiye ve insan haklarına aykırılığını görmezden geliyorlar. İşte Avrupa bu, Avrupa'yı iyi tanımak ve ülkemize verebilecekleri zararlardan korunmak için de el birliği ve güç birliği içinde çalışmalıyız. Türkiye, bu sınavdan başarı ile çıkacak, Türkiye düşmanı ülkelere fırsat vermeyecektir."

Güral, halk oylamasından sonraki aylarda, ekonomik, sosyal ve siyasal atılımlar beklediğini ifade ederek, 2017 yılı için beklenen büyümenin biraz daha fazla oranda gerçekleşeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.