26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

MARKA "InnoTEAM Yarışması" paneli

MARKA "InnoTEAM Yarışması" paneli - MARKA Genel Sekreter Vekili Kırıcı: - "Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'daki KOBİ'lerin inovasyon yönetimi becerisini geliştirmeyi amaçlıyoruz"SAKARYA (AA) - Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca (MARKA) "Doğu Marmara KOBİ'lerinin İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi InnoTEAM Yarışması" paneli düzenlendi.

17.02.2017 - 12:27

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen panelde MARKA Genel Sekreter Vekili Şevket Kırıcı, katılımcılara yarışma hakkında bilgi verdi.

Bölge planında temel amaçlarının, yüksek katma değerli, yenilikçi ve teknoloji odaklı ürün ve hizmetlere geçmek olduğunu belirten Kırıcı, "Ajansın takviminde olan bir çalışma bu. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova'daki KOBİ'lerin inovasyon yönetimi becerisini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu mentorluk desteğinde firmalarınızı analiz ederken yapacağımız çalışmada hem Sabancı Üniversitesi hem de ajans sizin yanınızda olacak. Biz bu çalışmayla inovasyon yönetimi hizmet kalitesini artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Kırıcı, bölge genelinde inovasyon yönetimi farkındalığını artırmayı ve inovasyon kültürünün gelişmesini amaçladıklarını söyledi. Firmaların bu kapsamda yapacakları çalışmaları hızlandırmaları gerektiğini vurgulayan Kırıcı, şunları kaydetti:

"Bu yarışmadaki temel amaçlarımızdan biri bölgede inovasyon kültürünü ortaya çıkarmak ve bu anlamda bir ekosistem oluşturup bu ekosistemde çarkları çevirmek ve hızlandırmak. KOBİ'leri tespit ve teşvik etmek istiyoruz. Biz bu çalışmayla ulusal inovasyon yönetim stratejisi de oluşturmaya başlıyoruz."