28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Ramazan ayında balık tüketiminde azalma

Ramazan ayında balık tüketiminde azalma - Karadeniz'de avlanan mezgit, istavrit ve barbunya gibi balıkların ramazanın başlamasıyla fiyatlarında düşüş olmasına rağmen tüketimi azaldı SİNOP (AA) - Karadeniz'de kıyı balıkçıları tarafından avlanan mezgit, istavrit ve barbunya gibi balıkların ramazanın başlamasıyla fiyatlarında düşüş olmasına rağmen tüketimi azaldı.

14.05.2019 - 16:54

Sinop-Kastamonu Su ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi ramazan ayında balık tüketiminde bir düşüş yaşandığını söyledi.

Vatandaşların ramazan ayında balık tüketmeyi pek tercih etmediklerini vurgulayan Bayrak, bu durumun da balık fiyatlarında düşüşe neden olduğunu dile getirdi.

Vatandaşlardan sofralarından balığı eksik etmemelerini isteyen Bayrak, "Balık, ramazan olsun başka zaman olsun mutlaka soframızda olmalı ancak ülkemizde genel anlamda bu ayda insanlar balık tüketmeye yanaşmıyor. İstiyoruz ki ramazan ayında da balık tüketimi devam etsin. İftar sofralarımızda balık bulunsun." dedi.

Kentte balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu ise tüketimin azalmasının fiyatları da düşürdüğüne işaret ederek, "Mezgit, istavrit ve barbunya gibi balıkların fiyatı 20 liraya kadar geriledi. Ramazan ayı fiyatların düşmesine neden oldu. Herhalde tatil sürecine kadar balık satışları azalmaya devam edecek." ifadesini kullandı.