26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sakarya'da sağanak etkili oldu

Sakarya'da sağanak etkili oldu - Etkili olan sağanak nedeniyle Kaynarca ilçesi ve civar mahallelerde birçok tarım arazisini su bastıSAKARYA (AA) - Sakarya'da iki gündür etkili olan sağanak nedeniyle tarım arazileri su altında kaldı.

20.06.2017 - 19:02

Kaynarca ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanağın ardından tarım arazileri suyla doldu.

Kaynarca Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çakar ve yönetim kurulu üyeleri, selden zarar gören köylerde incelemelerde bulundu.

Çakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışların dün gece başlayıp sabaha kadar devam ettiğini söyledi.

Yağışlar nedeniyle yaklaşık 20 bin dönüm arazinin su altında kaldığını ifade eden Çakar, zarardan 2 bin 600 çiftçinin etkilendiğini aktardı.

Tarım arazilerinde yaşanan zararla ilgili yönetim kurulu üyeleri ile bir rapor oluşturacaklarını ve bunu yetkililere sunacaklarını belirten Çakar, "Bu bölgede ciddi su baskını oldu. Su altında kalan arazilerin tamamı tarım arazisi ve mısır ekili alan. Ciddi anlamda bir kayıp var. Giden milli bir servet var. Yetkililerimizin bu konuya el atmalarını ve çözüm getirmelerini istiyoruz. Tekrar su basmaması için buradaki kanalların temizlenmesi ve yeni kanalların açılması gerekiyor. Su ancak böyle tahliye edilebilir. Yaklaşık 10 yıldır her yıl bu baskınlar böyle devam ediyor. Çiftçi mağdur." diye konuştu.

Çiftçi Hüseyin Ak ise yılda iki kez ürün ektiklerini ve sürekli zarar ettiklerini vurguladı.

Yıllardır su baskınlarının tekrar ettiğini dile getiren Ak, "Kimse bizimle ilgilenmiyor. Yaklaşık 300 dönüm arazim sular altında kaldı. Bankadan ve kooperatiften kredi kullandım. Gübre, mazot borcumuzu ödedik. Yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.