19 Mart 2024 Salı / 10 Ramazan 1445

Şampiyon Mustafa Kaya memleketinde coşku ile karşılandı

Şampiyon Mustafa Kaya memleketinde coşku ile karşılandı TOKAT (AA) - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 70 kiloda altın madalya kazanan Mustafa Kaya, memleketi Tokat'ta coşkuyla karşılandı.

24.04.2019 - 13:30

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen organizasyonda erkekler serbest stil 70 kiloda altın madalya kazanan Mustafa Kaya için Tokat-Turhal kara yolu Organize Sanayi kavşağı yakınlarında bulunan bir benzin istasyonunda karşılama töreni yapıldı.

Kaya, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şampiyon güreşçi Mustafa Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bükreş'te iki hafta önce Avrupa Şampiyonu olmuştum. Allah razı olsun Tokat halkından. Karşılama törenime gelmiş. Çok mutlu oldum. Gelenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kaya'yı karşılamaya gelen Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Serdar Cinkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin şampiyonlar ülkesi olduğunu belirterek, "Önceden olduğu gibi milli takımın yüze 50'si Tokatlılardan oluşuyor. Altyapı burada var. İnşallah daha çok şampiyonlar olacak. Türkiye serbest stilde 10 sıkletten 8'inde başarılı, 7 sıklette madalya alındı. Çok iyi giden bir süreç var. İnşallah bunu da olimpiyatlarda perçinleriz." diye konuştu.

Kaya, konvoy eşliğinde Çevreli beldesine hareket etti.