26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Şehit babasına karnesini götürdü

Şehit babasına karnesini götürdü - Kütahya'da annesi ve diğer yakınları ile birlikte şehitliği ziyaret eden ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Ecrin Yaşar, yaklaşık 1 yıl önce şehit olan babasının kabrine karnesiyle birlikte gittiKÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, annesi ve diğer yakınları ile birlikte şehitliği ziyaret eden ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi Ecrin Yaşar, yaklaşık 1 yıl önce şehit olan babasının kabrine karnesini götürdü.

24.06.2017 - 18:54

Şehit aileleri ve yakınları ile protokol üyeleri, kentteki Hava ve Polis Şehitliğini ziyaret etti.

Şehitlerin kabirlerini ziyaret eden şehit aileleri ve yakınları, kabirlere su dökerek, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Hasan Yaşar'ın ilkokul 2'nci sınıfa giden kızı Ecrin de babasının mezarına karnesini getirmesi ve "Baba sana karnemi getirdim. Derslerime çok çalışacağım" şeklindeki notu duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Şehit askerin kabri başında eşi ve diğer yakınları da dua etti.

Öte yandan, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Hava Er Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve diğer protokol mensupları da şehitliği ziyaret etti. Nayir ve beraberindekiler, mezarlara karanfiller bırakıp, şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

İl Müftülüğüne bağlı görevliler de şehitler için Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti.