25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Şehitler için gıyabi cenaze namazı

Şehitler için gıyabi cenaze namazı - İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan 44 kişi için Afyonkarahisar, Karaman ve Aksaray'da gıyabi cenaze namazı kılındıAFYONKARAHİSAR (AA) - İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan 44 kişi için Afyonkarahisar, Karaman ve Aksaray'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

12.12.2016 - 15:24

Afyonkarahisar İmaret Camisi'nde öğle namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazına, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Ahmet Ertürk, birilerinin Türkiye'yi terörle terbiye etmeye, kontrol altına almaya, belirli bir mevzide tutmaya ve diz çöktürmeye çalıştığını söyledi.

Bunu kimsenin hiçbir zaman başaramayacağını vurgulayan Ertürk, "Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecek. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız." diye konuştu.

- Karaman

Karaman'da, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, patlamada şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılıp dua etti.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu sözcüsü Yunus Özdemir, yaptığı konuşmada, patlamada şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi.

"Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bu milletin dirliğini, birliğini ve istiklalini yok edemeyecekler" diyen Özdemir, "Acımız büyük. Bu alçak şebekeye, birilerinin taşeronluğunu yapan bu alçaklara Allah fırsat vermeyecek. Milyonlar olarak şehadet özlemini bekleyen bizler buradayız. Ne yaparlarsa yapsınlar Allah'ın izniyle başaramayacaklar." ifadelerini kullandı.

- Aksaray

Aksaray'daki Ulu Cami önünde toplanan yüzlerce kişi, Halep'te ve İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 44 kişi için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.

Daha sonra 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda bir araya gelen grup, burada "Halep'i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar" pankartı açtı.

Aksaray Sivil Toplum Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, yaptığı açıklamada, Halep halkının çok zor günler geçirdiğini ve Türkiye'nin bu duruma sessiz kalamayacağını söyledi.

Aksaray'dan geçen yıl Suriye için 58 yardım tırının gönderildiğini anımsatan Dağdaş, bu sayının bu yıl daha fazla olacağından ümitli olduğunu aktardı.

Dağdaş, İstanbul'daki terör saldırısını da lanetleyerek, şunları kaydetti:

"Hain terör saldırısıyla yine canımız yandı. Türkiye'yi hedef alan bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Çok sayıda polis kardeşimiz ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Millet olarak, iş adamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, hep birlikte polisimizin destekçisiyiz. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin her zaman yanındayız."