26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Şırnak'ta dönüşüm zamanı

TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Şırnak'ta dönüşüm zamanı - Terör örgütü PKK mensuplarının tahrip ettiği Şırnak'ın yeniden imar ve ihyası için devlet eliyle yürütülen çalışmalar sürerken İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediyenin yaptığı hizmetlerle kentte büyük dönüşüm yaşanıyor - Bir yılda hayata geçirilmesi için hazırlanan 160 milyon liralık yatırımı öngören projeler birbiri ardına uygulanırken terörün izlerinden arındırılmaya çalışılan kentte yaşam standartları her geçen gün yükseliyor - Belediye Başkan Vekili Bedirhanoğlu: - "Şırnak gerçekten büyük yaralar almış.

5.12.2017 - 11:00
Bu yaraların sarılması adına devletimiz, hükümetimiz büyük bir pozitif ayrımcılık yapmakta. Bize düşen bu pozitif ayrımcılığı vatandaşlara hizmet olarak yansıtmaktır"

ŞIRNAK (AA) - EKREM PAYAN - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında belediyeye görevlendirme yapılan Şırnak'ta hayata geçirilen projelerle yaşam standartları yükseliyor.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında DBP'li Belediye Başkanı Serhat Kadırhan hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından yakalama kararı çıkarılmasının ardından belediyeye görevlendirme yapıldı.

Terör örgütü PKK mensuplarının tahrip ettiği kentin yeniden imar ve ihyası için devlet eliyle yürütülen çalışmalar, görevlendirme yapılan belediyenin desteğiyle ivme kazandı.

Şırnak Belediyesince terör saldırılarının izlerinin silinmesi, temizlikten altyapı ve üstyapıya, yollardan kültürel, sosyal ve sportif alanlara kadar kentin her alanda belediyecilik hizmeti ile buluşması adına çok sayıda proje hazırlandı.

Bir yılda hayata geçirilmesi için hazırlanan 160 milyon liralık yatırımı öngören projeler birbiri ardına uygulanırken terörün izlerinden arındırılmaya çalışılan kentte büyük dönüşüm yaşanıyor.

- Su ve kanalizasyon hatları yenilendi

Belediye Başkan Vekili ve Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, Şırnak için hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Bedirhanoğlu, yürütülen operasyonlarla huzurun tesis edildiği kentte, belediye olarak en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın kentte tuzakladığı patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 6 mahallede altyapının tamamen çöktüğünü anlatan Bedirhanoğlu, su ve kanalizasyon hatlarını yenilediklerini belirtti.

Bedirhanoğlu, kent genelinde kanalizasyon ve içme suyu hatlarında önceki belediyeler tarafından döşenen asbestli boruların kaldırılarak, yerine yeni modern borular döşendiğini, vatandaşların temel ihtiyaçlarından içme suyuna ilişkin sorunu çözdüklerini anlattı.

- "Belediyenin 45 milyon liralık borcu vardı"

Bedirhanoğlu, belediyede yönetimi borçla devraldıklarına işaret ederek, hizmet sunarken borçları da ödemeye çalıştıklarını kaydetti.

"Belediyenin kamu kurum ve kuruluşlara 45 milyon liralık borcu vardı. Bunları belirli bir takvime bağlayarak ödüyoruz." diyen Bedirhanoğlu, şöyle devam etti:

"85 kilometre içme suyu projesi çalışması yaklaşık 18 milyon lira proje bedeli ile devam ediyor. 28 milyon liralık kanalizasyon hattının yapımı ile alakalı bir borçlanmaya gittik ve bunu da hızlı bir şekilde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. 117 kilometre sıcak asfalt projesinde sona geldik. Hem borçlanma politikamıza önem verip hem de yatırımları eş zamanlı, aksamaya mahal vermeden sürdürerek işlemlerimize devam edeceğiz."

- "Bize düşen pozitif ayrımcılığı hizmet olarak yansıtmak"

Bedirhanoğlu, bir yandan şehri yeniden imar ederken diğer yandan belediye hizmetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Cadde ve sokakları aydınlatma, yol ve sosyal alanlarla ilgili çalışma yaptıklarını anlatan Bedirhanoğlu, vatandaşların aileleriyle rahatça gezip dinlenebileceği parklar oluşturduklarını aktardı.

Bedirhanoğlu, "Engelsiz Yaşam Parkı Projesi" ile engellilere yönelik parkı vatandaşın hizmetine sunduklarını, İl Özel İdare ile Dicle Kalkınma Ajansı desteği ile 83 dönümlük mesire alanı projesi yürüttüklerini ifade ederek, belediye arsasına kadın doğum hastanesi yapılması için proje hazırladıklarını ve hastanenin bir yıl içerisinde faaliyete geçeceğini kaydetti.

Şırnak'a yeni otogar ve belediye hizmet binası ile yeni bir mesire alanı ve yaşam parkı kazandırmak istediklerini ifade eden Bedirhanoğlu, kentin ihtiyaçlarını iyi bildiklerini, bu doğrultuda hazırladıkları projeleri kısa sürede hayata geçireceklerini kaydetti.

"Şırnak gerçekten büyük yaralar almış. Bu yaraların sarılması adına devletimiz, hükümetimiz büyük bir pozitif ayrımcılık yapmakta. Bize düşen, bu pozitif ayrımcılığı vatandaşlara hizmet olarak yansıtmaktır." ifadelerini kullanan Bedirhanoğlu, vatandaşlardan tek isteklerinin, yapılan hizmetlere sahip çıkmaları ve sabırla projelerin hayata geçirilmesini beklemeleri olduğunu dile getirdi.

Daha önce işe alınan ve terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen kişilerin belediye ile ilişiğini kestiklerini belirten Bedirhanoğlu, onların yerine vatandaşa hizmet odaklı çalışan, devletine ve bayrağına bağlı çalışan personelle yollarına devam ettiklerini anlattı.

Bedirhanoğlu, Şırnak'ın yanı sıra Balveren ve Kumçatı beldelerinde de belediye başkan vekilliği görevi yürüttüğünü dile getirerek, Şırnak'ta 160, Kumçatı'da 20, Balveren'de de 5 milyon liralık projelerin hayata geçirildiğini, Şırnaklılara çok ciddi hizmetler sunacaklarını sözlerine ekledi.