26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Türk Kızılayı yardımlarını katlıyor

Türk Kızılayı yardımlarını katlıyor - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık: - "Bu yılki hedefimiz 10 milyon insana ulaşmak ve bu hedefe yaklaşıyoruz.

7.06.2018 - 11:16
Hedeflerimiz doğrultusunda vatandaşlarımızın ve yardımseverlerimizin destekleri de artıyor" - "Şu an 53 ülkenin ulusal yardım derneğinin koordinasyonunu yürütüyoruz. Kızılhaç Federasyonu ile yapmış olduğumuz anlaşma kapsamında 300 milyon liralık fon, ihtiyaç sahipleri için aktarıldı"

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, ramazan yardımlarını son 3 yılda bir önceki yılınkinin iki katına çıkardıklarını belirterek, bu yıl ihtiyaç sahibi 10 milyon insana ulaşma hedefine yaklaştıklarını bildirdi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan dolayısıyla yoğun tempoda çalışma yürüttüklerini, Türk Kızılayı olarak yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında güvenli bir köprü olma vazifesini başarıyla yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Fitre-zekat ve bağışlarla ramazan ayında her coğrafyadan Müslüman'a yardım eli uzatmaya çalıştıklarını, bu yıl da 145 bin aileye 50 milyon liralık nakdi destekte bulunduklarını belirten Kınık, şöyle konuştu:

"Yurt içi ve 33 ülkedeki mağdur insanlara yardım ulaştırmak için kampanya başlattık. Çok şükür iyi gidiyor, gerek marketlerdeki reyonlarımıza yapılan gıda paketleri gerekse diğer yardımlar iyi durumda. Hesaplarımıza aktarılan desteklerle zekatlar ve fitrelerle ihtiyaç sahibi 10 milyon insana ramazan ayında ulaşma hedefimize yaklaşıyoruz. Biz 2015 yılından bu yana her yıl hedefi bir önceki yılın iki katına çıkarıyoruz. Bu yılki hedefimiz 10 milyon insana ulaşmaktır ve bu hedefe yaklaşıyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda vatandaşlarımızın ve yardımseverlerimizin destekleri de artıyor. Çok boyutlu yardımlarımız var, bu sene ilk defa bir fitre ve fidye hattı açtık.

Oruçlarını tutamayan vatandaşlarımızın oruçlarının karşılığı olarak verecekleri fidyeleri ve ramazan fitreleri için 2668 numaralı bir SMS hattı açtık. 'FİTRE' ya da 'FİDYE' yazarak 2668'e gönderecekleri kısa mesajlardan 19 lira faturalardan fitre olarak Türk Kızılayına geçmiş oluyor. Kolay bir şekilde fitreler Türk Kızılayına ulaştırılmış oluyor."

- Uluslararası anlaşmalar artıyor

Kerem Kınık, Türk Kızılayının dünyanın her bölgesinde yardım konusundaki duyarlılığını da artırdığını söyledi.

Uluslararası yardım kuruluşlarıyla da çok sayıda anlaşmaya imza attıklarını belirten Kınık, "Uluslararasılaşma anlamında da her geçen gün yeni bir bölgeye yeni bir alana açılıyoruz. Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu (IFRC) Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Başkanlığını kazanmıştık. Şu an 53 ülkenin ulusal yardım derneğinin koordinasyonunu yürütüyoruz. Kızılhaç Federasyonu ile yapmış olduğumuz anlaşma kapsamında 300 milyon liralık fon ihtiyaç sahipleri için aktarıldı. Biz bu fonlarla Türkiye'de de toplum merkezleri açıyoruz, çocuk dostu dediğimiz alanlarda UNICEF ile beraber psiko-sosyal rehabilite alanları geliştiriyoruz. Bir taraftan da özellikle İslam dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarıyla Katar ve Yemen gibi çok sayıda ikili anlaşmalar yapıldı. İslam Kalkınma Bankası, Avrupa Birliği ve Dünya Gıda Bankası gibi çok sayıda buna benzer paydaş kuruluşumuzla ortak projeler yürütüp fon desteği sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kınık, ramazanda kan bağışının devam etmesi çağrısı yaparak, Türkiye'nin 300 noktasındaki bağış noktalarında vatandaşa iftar ve sahur arasında kan bağışı yapmaları önerisinde bulundu.

Ramazan ayını kan bağışlarıyla ilgili "Alarm dönemleri" olarak nitelediklerini aktaran Kınık, "Ramazana girerken iyi bir stok seviyesiyle girdik ramazan ayında da bağışlarımız diğer aylara göre düşmesine rağmen bizim ihtiyacımızı karşılayacak seviyede devam ediyor. Kan sürekli bir ihtiyaçtır, ramazan, kış, yaz tatili dinlemeden ameliyatlarda hastalar bu kana ihtiyaç duyuyor. Vatandaşımızın duyarlılığını sürdürmesini istiyoruz." diye konuştu.