26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

"Türkiye'de darbeler, anayasalar ve siyaset" konferansı

"Türkiye'de darbeler, anayasalar ve siyaset" konferansı - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zengin: - "Türkiye'ye dışarıdan saldırının en büyük sebebi, dünyaya örneklik teşkil etmesi ve dünyanın dayattığı bu sisteme karşı durarak bir şeyi başarmış olmasıdır"MUŞ (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, "Türkiye'ye dışarıdan saldırının en büyük sebebi, dünyaya örneklik teşkil etmesi ve dünyanın dayattığı bu sisteme karşı durarak bir şeyi başarmış olmasıdır.

12.03.2018 - 19:19
" dedi.

Muş Alparslan Üniversitesince (MŞÜ) Prof. Dr. Fuat Sezgin Dersliği'nde düzenlenen "Türkiye'de darbeler, anayasalar ve siyaset" konulu konferansa katılan Zengin, Türkiye'nin siyasal hayatında 1960'la başlayan darbeler sürecinin artık bittiğini söyledi.

"Neden bu kadar Türkiye'ye saldırı var? Bu darbelerin hiçbirisi aslında sadece Türkiye'nin kendi iç dinamiklerinden kaynaklanmıyor." diyen Zengin, daha çok dışarıdan kaynaklandığını, FETÖ terör örgütünün de ortaya çıkışının böyle olduğunu kaydetti.

Zengin, "Nihayetinde tüm aşamalardan geçtikten sonra bugün geldiğimiz noktada Türkiye'ye dışarıdan saldırının en büyük sebebi, dünyaya örneklik teşkil etmesi ve dünyanın dayattığı bu sisteme karşı durarak bir şeyi başarmış olmasıdır." şeklinde konuştu.

- "Daraltılmak istenen çemberi kırmayı başardık"

Türkiye'nin, darbelerle tarumar edilmek istendiğini vurgulayan Zengin, 10 gün önce Cumhurbaşkanı ile Afrika, Cezayir, Britanya, Mali ve Senegal'e gittiklerini anımsattı.

"Bu ülkelerde tabloyu gördüğünüzde o kadar şükrediyorsunuz ki biz ne kadar şanlıyız, hiç sömürge olmadık." ifadesini kullanan Zengin, şöyle devam etti:

"Darbelerle siyasal hayatımız tarumar edilmek istendi. Anayasa aracılığıyla Türkiye siyasal hayatı daraltılmak istendi ama çok şanslıyız. Biz daraltılmak istenen çemberi kırmayı başardık. Suriye, Irak, Kudüs ve Bosna meselesi. Bunlar 100 yıllık mesele. Bunlar çözülemediği için 1. ve 2. Dünya Savaşı oldu. O gün karar verilemedi. İsmet İnönü bile 'Lozan bize 100 yıl kazandıracak' dedi. Hakikaten öyle oldu. Bugün hala bu kavgayı veriyoruz, hala bu mücadeleyi veriyoruz. O yüzden bunların hepsi birbirine bağlı. Dünyada hiçbirisi tek başına durmuyor. Bugün de Türkiye tarihi ve kendi fiziksel hacminin çok ötesinde dünya için çok önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu örnekleriyle başka ülkelere ilham kaynaklı olmaya ve ivmesi artarak devam ettiği müddetçe de başka ülkelerin hışmına maruz kalıyor."

Zeytin Dalı Harekatı'nın Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Zengin, "Türkiye'nin geleceği açısından önemli. Bu manada da Türkiye'de herkesin kadın, çocuk meseleyi iyi anlaması ve destek vermesi geleceğimiz açısından çok önemli" diye konuştu.