27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Ulubey Kanyonları'ndaki kirlilik

Ulubey Kanyonları'ndaki kirlilik - CHP Uşak Milletvekili Yalım: - "Dokuzsele Deresi'ndeki kirlilik, bölgede yaklaşık bin dönümlük arazide tarım yapılmasını engelliyor"UŞAK (AA) - CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Ulubey Kanyonları'nın zemininden akan akarsulardaki kirliliğin her geçen yıl arttığını belirterek önlem alınmasını istedi.

1.08.2017 - 20:26

Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonları'nda incelemelerde bulunan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kanyon zemininden akan Dokuzsele Deresi'ndeki kirliliğin son bulması ve bölgenin turizme kazandırılması gerektiğini aktardı.

Banaz Çayı ve Dokuzsele Deresi'ndeki kirliliğin her geçen yıl arttığına dikkati çeken Yalım, şöyle devam etti:

"Ulubey ilçesinde yer alan ve ABD'deki Büyük Kanyon'dan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu ilimizin en önemli turizm bölgesi. Ne yazık ki kanyon zemininden geçen akarsular, sanayi ve evsel atıklarla kinlenmiş durumdu. Dokuzsele Deresi'ndeki kirlilik bölgede yaklaşık bin dönümlük arazide tarım yapılmasını engelliyor. Bilim adamları kirliliğin doğal yollardan son bulmasının yüzlerce yıl süreceğini söylüyor, bir an önce hareket geçilmeli."

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ise köylülerin kirlilik dolayısıyla tarım yapamadıklarını ifade ederek Büyük Menderes havzasına ulaşan kirli suyun tüm Ege Bölgesini etkilediği savundu.

Avgan köyü Muhtarı Mümin Bayer ise Banaz Çayı'nın Ege bölgesinin tek temiz su kaynağı olduğunu ifade ederek "Eğer önlem alınmazsa bölgede geri dönüşü olmayan hasar oluşacak." dedi.