26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Vatandaş Hamit'ten semada "Evet"

Vatandaş Hamit'ten semada "Evet" - Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan emekli Genç, anayasa değişikliği için yapılacak halk oylaması öncesinde üzerinde "Evet Vatandaş Hamit" yazılı pankartı bağladığı paramotorla kentin semalarında uçuyorSAMSUN (AA) - Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan emekli Hamit Genç, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına dikkati çekmek için paramotora bağladığı "Evet Vatandaş Hamit" yazılı pankartla uçuyor.

30.03.2017 - 10:22

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır inandığı değerler konusunda pek çok aktivite yaptığını belirtti.

Türkiye'nin geleceği için halk oylamasında "Evet" denilmesi gerektiğini ifade eden Genç, "12 metrelik pankarta 'Evet Vatandaş Hamit' yazdırarak kiraladığım paramotorun arkasında gökyüzünde taşıyorum. Bunu anayasa değişikliği için yapılacak halk oylamasına dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirdim." dedi.

Yaptığı işin siyasi bir anlam taşımadığını anlatan Genç, "Benim siyasetle bir ilgim yok. İnandığım değerler vardır. Günümüz ve devamında Türkiye'nin ayakta durabilmesi için sistemin yenilenmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

Demokrasinin gelişmesi için halk oylamasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Genç, "Sorunumuz sistemden kaynaklanan bir sorundur. Bu değişim Türkiye'yi büyük dönüşümlere götürecek, ileri taşıyacaktır. Bu yüzden 'Evet' diyorum. Bu oylama, cumhuriyetin ciddi ve önemli bir dönüm noktasıdır. Bunu başarmalıyız." diye konuştu.

Genç, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına kadar Samsun semalarında her gün paramotorla "Evet" yazılı pankartıyla dolaşmayı sürdüreceğini kaydetti.