29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Cevizli Bülbül Yuvası

26 Ocak 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cevizli Bülbül Yuvası
Malzemeler
• 150 gr. Margarin
• 2 Yumurta
• 3 Çorba kaşığı pudra şekeri
• 2 Çorba kaşığı irmik
• 1 Çay bardağı yoğurt
• 1 Paket vanilya
• 1 Paket kabartma tozu
• Alabildiği kadar un

Üzeri için:
• Ceviz
• Tarçın

Şerbeti için:
• 3.5 Su bardağı su
• 3.5 Su bardağı toz şeker
• 1 Dilim limon

HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Yumuşak margarini üzerine koyup irmiği, kabartma tozunu, yoğurdu, vanilyayı döküp karıştırıyoruz. Pudra şekeri ve un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Tezgâhın ve hamurun üzerine un serpip merdaneyle kurşun kalem kalınlığında açıyoruz. Geniş ağızlı bir çay bardağıyla hamurlardan daireler kesiyoruz. Hamurların yarısını yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Kalan hamurların ortasını bir tuzluk kapağı, gazoz kabağı veya buna benzer bir kalıpla keserek çıkartıyoruz. Hamurların ortasından çıkan parçaları toplayıp yeniden açarak aynı şekli verebilirsiniz. Ortası boşalıp halka hâline gelen hamurları tepsideki hamurların üzerine koyup elimizle hafifçe kenarlarını bastırıyoruz. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımızı fırından aldıktan sonra malzemelerini karıştırarak kaynattığınız sıcak şerbetle buluşturup yuvaların içini ceviz-tarçın karışımıyla dolduruyoruz. Daha sonra üzerine bir tepsi kapatıp kapanmış ama ılık olan fırında şerbetini çekene kadar bırakıyoruz. Daha sonra tepsiden servis tabağına alarak ikram ediyoruz. Yiyenlere afiyet olsun!