29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Portakallı Kurabiye

26 Ocak 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Portakallı Kurabiye
Malzemeler
• 1 adet büyük portakal • 1,5 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu • alabildiği kadar un • 1 adet yumurta

Üzeri için: • 80 gr. fildişi çikolata

Hazırlanışı: Portakalın kabuğunu rendenin ince yeriyle rendeleyip bir kenara alıyoruz. Karıştırma kabına portakalı rendeliyoruz. Üzerine sıvı yağı, toz şekeri, yumurtayı ilave edip elimizle karıştırıyoruz. Üzerine alabildiği kadar un ilave ederken kabartma tozunu da serpiyoruz. Hamurumuzun kıvamı kulak memesinin yumuşaklığından biraz daha yumuşak olmalı. Alabildiği kadar un döktüğümüz için yumuşaklığına dikkat etmeliyiz. Küçük toplar halinde şekiller verip, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Benmari usulüyle eritilmiş fildişi çikolataya kurabiyelerin üst bölümlerin batırıp, buradan, rendelenmiş portakal kabuğuna buluyoruz. Sonra servis yapacağımız tabağımızın içine alıyoruz. Afiyet olsun!