29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Üzümlü Fındıklı Kurabiye

26 Ocak 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Üzümlü Fındıklı Kurabiye
Malzemeler
• 4,5 su bardağı un • 250 gr. margarin • 1 su bardağı pudra şekeri
• 2 adet yumurta • 1 paket kabartma tozu • 1 çorba kasesi kuru üzüm • 1 su bardağı kırılmış fındık

Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıp, unun üzerine kuru üzümü, kırılmış fındığı, kabartma tozunu, pudra şekerini döküyoruz. Havuzun içerisine de iyi yumuşamış margarini koyup, üzerine yumurtayı (bir yumurtanın sarısını kurabiyenin üzerine sürmek için ayırıyoruz) kırıyoruz. Önce havuzun içindekileri elimizle karıştırıp, devamında unu ve diğer malzemeleri içeriye doğru çekerek, karıştırıp, hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkarmamız gerekiyor. Ceviz büyüklüğünde veya istediğiniz büyüklükte parçalara bölüp yuvarlandıktan sonra hafifce üzerine basıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, kırılmış fındık serpip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Yanında güzel demlenmiş tomurcuk çayı tavsiye ediyoruz.