Tüm Yazarlar
Enes Bayraklı Yazıları
Türkiye’nin düşmanı FETÖ Avrupa’nın dostu mu?
Enes Bayraklı
FETÖ sadece Türkiye’ye zarar vermek için kullanışlı bir enstrüman değildir. Soğuk Savaş sonrasında 160 ülkedeki militanları sayesinde o ülkelerin bürokrasisine, medyasına ve ekonomik hayatına sızmış uluslararası bir örgüttür. Avrupa’daki devletlerin ama özellikle de Almanya’nın iştahını kabartan husus işte budur. FETÖ, bu geniş network’ü, istihbari faaliyetleri için kullanmak isteyenlere açmış durumdadır.
Nazizim refleksi ve Almanya’nın ‘eski Türkiye’ özlemi
Enes Bayraklı
Almanya referandumdan evet çıkması durumunda ortaya çıkacak olan yeni siyasi düzlemde geçmişte Türkiye’ye müdahale etmek için kullandığı birçok vesayet odağının tasfiye olacağının ve rafine Lebensraum stratejisi çerçevesinde Türkiye üzerinde kurmak istediği nüfuz alanını da hiçbir zaman kuramayacağının farkındadır. Bundan dolayı son dönemde referandum meselesinde diplomatik nezaketi tamamen bir kenara bırakarak doğrudan taraf olmuş durumdadır.
AB’nin bir Müslüman mülteciye daha tahammülü yok
Enes Bayraklı
AB üyesi devletlerin mülteci kabul etmemek adına verdikleri mücadelenin en trajikomik örneği Macaristan’da geçtiğimiz haftalarda yapılan referandum oldu. Aşırı sağcı hükümet AB’nin Macaristan için ayırdığı bin 294 kişilik zorunlu mülteci kotasını kabul etmemek için 30 milyon avro harcayarak referandum yaptı. İşin ilginç yanı şu ki referandum için harcanan para büyük ihtimalle bu mültecilerin masraflarını karşılamaya yetecekti.
Müslüman yaşamayan ülkelerde bile İslamofobi var!
Enes Bayraklı
2015 Avrupa İslamofobi Raporu’nun en önemli bulgularından biri Letonya, Polonya ve Finlandiya gibi çok az Müslüman nüfusa sahip birçok Avrupa ülkesindeki siyasi tartışmalarda İslamofobik söylemlerin önemli bir rol oynadığı tespitidir. Bu da bize İslamofobinin ortaya çıkması için Müslümanların varlığına ihtiyaç olmadığını göstermektedir.
Rus ve Ukrayna milliyetçiliği kıskacında Kırım ve Tatarlar’ın geleceği
Enes Bayraklı
Kırım Tatarları yok olmanın eşiğinden dönmüş ve tarihsel ve kültürel bağlarımız olan bir millet olarak Türkiye’nin daha fazla ilgisini hak ediyor. Türkiye, Rusya ile olan ikili ilişkilerini bozmadan, karşı tarafı da ikna ederek Tatarların demokratik mücadelelerine destek politikaları geliştirmeli.