Tüm Yazarlar
Mustafa Bulan Yazıları
Teknoloji bizim iyiliğimizi düşünebilecek mi?
Mustafa Bulan
Geldiğimiz seviye, teknolojinin karar verme ve yönetme kabiliyeti konusunda yeterli seviyeye çok yaklaştığını işaret ediyor. İnsanoğlunun gündelik hatalarını düzeltebilecek, ihtiyaçlarını ondan daha iyi tespit edebilecek güce ulaştı, biz ulaştırdık. İnsanoğlunun dizayn ettiği dijital bugün dönüp insanı dizayn ediyor... Sınırları yok, ahlaki değerleri lokal değil. Tüm teknolojik çalışmalar, endüstri 5.0 sunulurken bahsedilen toplum 5.0'ı yakalamak için. Yani insanın neredeyse hiçbir şey için kaygılanmayacağı ve aynı zamanda gerçekten çalışmadan yaşamını sürdüreceği bir dünya için.
Dijital teknolojileri doğru anlamak ve kullanmak
Mustafa Bulan
Yeni ekonomik sistemde bilgi, paradan çok daha değerli. Yani bir dijital ürünü geliştirip onu satarak elde edilen gelirden daha değerli olan bu ürünün üzerinden geçen bilgiyi işlemek ve daha büyük ölçekli bir ekonominin karar vericisi haline gelmek.
Dijital dönüşüm ve dijital devrim ekonomisi
Mustafa Bulan
Dijital devrimin getirdiği bir dizi kaygılandırıcı ama karşı konulamaz nimet, yeni bir ekonomi sisteminin doğuşuna neden oldu. Günümüz klasik ekonomilerinde bile taşları yerinden oynatan, oyunun kurallarını yeniden belirleyen kurguları barındırıyor bu sistem. Yeniden şekillenen ekonomi, mevcut ekonomi ve para sistemini tehdit ediyor olabilir mi, bunu ileride göreceğiz. Ticari hacim kadar teknolojik vizyon ihracatı da büyük bir güç. Bilginin ve kurguların ihraç edilmesi, küresel çapta oyuncu olmayı mümkün hale getirmektedir. Bu arzulanan, hayalleri süsleyen bir hedef olsa da, ulaşılması için zekice planlara ve hatırı sayılır bir çabaya ihtiyaç vardır.