Tüm Yazarlar
Ramazan Erdağ Yazıları
Güvenli bölge için sona doğru
Ramazan Erdağ
Kandil ve Münbiç Operasyonları ve ABD’nin tutum değişikliği
Ramazan Erdağ
Türkiye, Münbiç’te amaçlanan eylem planının iki başarılı örneğini Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde zaten gerçekleştirmiştir. Münbiç mutabakatının arka planında Türkiye’nin buralardaki başarılarının olduğu gayet açıktır. Bununla birlikte Münbiç konusunda Türkiye ile anlaşmaya varan ABD’nin, PKK/YPG terör örgütlerine olan desteğini de sonlandırması varılan mutabakatın ve Suriye’nin geleceğine ilişkin sürecin sağlıklı yürütülmesi adına gerekli bir adım olacaktır.
İsrail şiddeti ekseninde Ortadoğu’da Kudüs krizi
Ramazan Erdağ
Büyükelçilik açılışına ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Trump’ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump ile damadı ve danışmanı Jared Kushner katıldı. Açılışa katılımda Başkan, Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ya da benzer düzeyde bir katılımın olmaması kararın Trump ve dar çevresi tarafından alındığını gösteriyor. Bu adım bir anlamda Trump’ın ABD iç politikasındaki sıkışmışlığını ifade ediyor.
Afrin Harekatı’na toplumsal desteğin sebepleri
Ramazan Erdağ
Zeytin Dalı Harekatı’na toplumsal desteğin arka planında iki önemli sebep var. Birincisi, Türkiye otuz yılı aşkın süredir terörle mücadele etmektedir ve halk artık PKK ve uzantılarıyla mücadelede sonuna kadar gidilmesini istemektedir. İkincisi, içerisindeki FETÖ üyesi teröristler temizlendikçe ve asli görevi olan ülke savunmasını önceledikçe halkın orduya güveni artmış ve Afrin harekatı bunu perçinlemiştir.