Tüm Yazarlar
Süleyman Doğan Yazıları
Savaşın sonu hâlâ uzak
Süleyman Doğan
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm hızıyla devam ederken bölgenin yeni sınırları çizilmeye gebe görünüyor.
Bir eğitimci olarak Mehmet Akif
Süleyman Doğan
'Asım'ın Nesli' memleketi yükseltecek bir nesildir. Akif'in şiirinde 'Asım'ın Nesli' şöyle tarif edilmiştir: "Erdemli, hünerli, maneviyata değer veren, bilim ve teknolojide dünya ile yarışan bir gençlik."
Dolandırıcılığın sosyolojisi
Süleyman Doğan
Bir dolandırıcı toplumu, bir sosyoloji profesöründen daha iyi biliyor, tahlil ediyor ve onu kandırıyorsa akademik yapıda bir hata, bir noksanlık ve bir eksik var demektir! Toplumu ve toplumsal yapıyı dolandırıcılardan mı öğreneceğiz? Bir ABD mahkemesi karar metninde belirttiği gibi: "Dolandırıcılık sınır tanımayan bir çeşitliliğe sahiptir. İnsanın yeni dolandırıcılık yöntemleri icat etme konusundaki üretkenliği o kadar muazzam ki kanunlar her zaman bunu tanımlamada yetersiz kalmaktadır."
Postmodern medya
Süleyman Doğan
Postmodern medya, farklı bir tür karışımı oluşturmak için diğer medyadan çeşitli 'enkazları' benimser, tamamen yeni bir metin oluşturmak için alternatifler sunar. Postmodern medya, genellikle doğayı ve gerçekliği kopyalayan geleneksel sanat fikirlerini reddeder ve buna meydan okuyarak yeni alternatifler sunar. Bu nedenle, tamamen yeni bir gerçeklik simülasyonu olarak tanımlanabilir. Modernizmde "akılcılık" insanlığı değişmez ve evrensel gerçeğe götürebilecek en belirgin özellikken, postmodernizm mutlak gerçeklik kavramını reddederek bunların yerine "gerçekliği kendi bütünlüğü ve özerkliği içinde anlamaya çalışan" bir anlayışı ortaya koyar. Toplumu, iyi ve kötü, doğru ve yanlış gibi ikiye bölen anlayışlara karşı çıkılarak bunların yerine çoklu yapılar getirilir.