Tüm Yazarlar
Yegane Yiğit Yazıları
Hümanizm diye haykıranlar ölüm makinesinin yanında saf tuttu
Yegane Yiğit
Bebekler ölüyor diyoruz, karşılığında “meşru müdafaa” yanıtını alıyoruz. Masumlar bombalanıyor diye haykırıyoruz, cevaben “kutsanan İsrail halkı” şeklinde tutumlar görüyoruz. İnsanlar ölüyor diyoruz, “biz hayvanlarla savaşıyoruz” deniliyor. Bu yanıtların altında yatan mesaj ise oldukça net. Batı'nın sınırsız desteğini arkasına alan İsrail dünyaya, “artık ne yapacaksanız yapın ya da oturun yerinizde ve sessizce seyredin” mesajını veriyor.
‘Doğru' sahaya nasıl yansır?
Yegane Yiğit
Doğruyu durduğu yerde öyle sabit, öyle gerçek tutmanın biricik yolu en az onun kadar kendimizi de çevremizi de aynı minval üzere çakılı hakikat ve değerler etrafında tutmayı başarmaktır.
Meydanın Dili
Yegane Yiğit
Üzerimize düşen görev, o müthiş mahşer görünümlü kalabalık iradesini doğru bir şekilde okuyabilmektir. Meydanların çığlığına kulak vererek, hakikati can kulağımızla duyabilmektir.
Seçim, tercih ve taraf olmak
Yegane Yiğit
Seçim ve tercih bireysel eylemlerimizin ürünü olarak ortaya çıkar ve hayatımızı etkilemenin yanı sıra sonuçları da bir yükümlülük olarak bizi takip eden süreçleri kapsar. Karar alma sürecinin sonuncu aşaması olarak nitelendireceğimiz "taraf olmak" ise toplumsal boyutlar doğurur ve çoklukla bizim yakın, uzak ve kamusal çevredeki konumumuzu belirlemede etkili olur.