27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus basınındaki MH17 haberlerine dikkat çekti

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın güneydoğusunda düşen Malezya yolcu uçağına ilişkin olan Rus basını tarafından gündeme getirilen yeni bilgilerin görmezden gelinemeyeceğini söyledi.

26 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus basınındaki MH17 haberlerine dikkat çekti

Lavrov, Rossiya televizyonunda konuk olduğu programda verdiği demeçte, ‘‘Doğruların er ya da geç ortaya çıkacağına olan inancım tamdır. Üst üste sorulan ve devamlı olarak gündeme getirilen bazı somut soruları anlamazlıktan gelen kişi ve kurumların bu tutumları herhangi bir yarar sağlamaktan çok uzaktadır. Söz konusu sorulara mantıklı yanıtlar verilmesi gerekmektedir. Ukrayna Hava Kuvvetleri’nde görev yapan bir askerin anlattıkları da dahil olmak üzere, bugün gizlenmekte olan bazı somut bilgiler oldukça büyük önem arz etmektedirler. Malum olduğu üzere, sürece ilişkin somut deliller temelinde açmış olduğumuz ceza davasını da görmezden gelmek mümkün olmayacaktır’’ şeklinde konuştu.

Olayla ilgili olarak soruşturma faaliyetlerini sürdüren Rus uzmanlar ise Ukrayna Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan Su-25 tipi bir savaş uçağının yaşan felaketteki rolünü kanıtlayabilecek bazı delillere ulaşmayı başardı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri’nde görev yapan bir asker, verdiği ifadede, yolcu uçağının Ukrayna Hava Kuvvetleri pilotlarından Yüzbaşı Voloşin tarafından kullanılan bir savaş uçağınca düşürülmüş olma olasılığının yüksek olduğunu söyledi.