29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Rus turitler Türkiye'de 90 gün kalabilecek

Alanya'da Uluslararası Rus Derneği üyeleri ve gazetecilerle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rusya vatandaşlarının Türkiye'deki vizesiz kalma süresini 60 günden 90 güne çıkarıyoruz” açıklamasını yaptı. Bu açıklama Rus basınında geniş yankı uyandırdı.

25 Nisan 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Rus turitler Türkiye'de 90 gün kalabilecek

Resmi Rossiyskaya Gazeta gazetesi, Bakan Çavuşoğlu’nun sözlerine atıfta bulunarak, “Rusya vatandaşları Türkiye’de artık 90 gün vizesiz tatil yapacak. Türk mercileri böylece Rus turistlerin ilgisini çekebilmek için vizeyi 30 gün daha uzattılar” yorumunda bulundu.

Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansı şu ifadeleri kullandı: "Çavuşoğlu açıklamasında şuna işaret etti; Uçak krizi öncesinde de vizesiz kalma süresinin uzatılması konusu Rusya ile görüşmüştü. Bakan, Türkiye’de hiç bir yasağın bulunmadığına dikkat çekerek Avrupa’nın Ankara’ya yönelik siyasetini de eleştirdi. Bakan şunu önemle vurguladı: Batı Ankara ve Moskova’ya akıl vermeye çalışıyor, bunlar kabuledilemez.”

Kommersant gazetesi haberinde, “Çavuşoğlu, Rusya vatandaşlarının kimlikle Türkiye’ye gelmesi için Rusya Federasyonu ile görüşmeler başlatabileceklerini de söyledi” ifadelerine yer verdi.